Hjem
Blodprøve

Forskningsenhet for helseundersøkelser

Forskningsenhet for helseundersøkelser (FHU) bistår forskningsgrupper innen ulike fagmiljøer med gjennomføring av ulike typer studier på frivillige deltagere

Nyhet | Forskning
ung kvinne ligger tilbakelent på sofaen, med øynene lukket. Foran henne er det en pc. duse farger i rommet og bildet.

Over halvparten av unge med covid-19 har langvarige symptomer

Ny undersøkelse viser at også unge, hjemmeisolerte med covid-19 har symptomer som utmattelse, hukommelsesvansker og konsentrasjonsproblemer seks måneder etter infeksjonen.

Nyhet | Forskning
bilde av kinne som måler blodtrykket

Ny UiB-studie viser doblet risiko for hjerteinfarkt for kvinner med lett forhøyet blodtrykk

Kvinner med et lett forhøyet blodtrykk i 40-årene, har dobbelt så stor risiko for å få hjerteinfarkt i 50-årene, viser en fersk studie fra UiB. – Dette viser hvorfor det er viktig at alle voksne kvinner kontrollerer blodtrykket, sier forsker og lege Ester Kringeland.

Tusen Takk til Easy Trial
Jannie Hedegaard

Easy Trial tilbyr server til Covid-19 prosjekter - gratis!

Forskningsenhet for helseundersøkelser (FHU) ønsker å takke Easy Trial for gratis bruk av server i forskningsprosjektet COVID-19 INFEKSJON: Klinisk og immunologisk respons. Nå kan også andre COVID-19 studier benytte denne muligheten.

FORSKNING | COVID-19
Kristin Greve-Isdahl Mohn og Rebecca Cox

Forsker på immunforsvarets korona-angrep

Siden 9. mars har UiB-forskere studert blodprøver fra både pasienter og helsepersonell for å se hvordan immunforsvaret reagerer på korona-viruset. Målet er å bidra til en fremtidig trygg og effektiv vaksine.