Hjem
Forskning i Front

Aulakonsert

Forskning i Front inviterer til Aulakonsert med musikerere og kor fra Universitetet

Hovedinnhold

Mannskoret Arme Riddere

Det offisielle mannskoret ved Universitetet i Bergen ble stiftet i 1996, og har siden da levd og fremført et rikt spekter av musikk etter formålsparagrafen sin:  

At bedåre og begeistre med våre smektende mannsrøster og fortære vårt øl i festlig kameraderi

Koret har solid forankring i den tradisjonelle mannskorlitteraturen og har til enhver tid norske nasjonalromantiske verk på repertoaret, samt tradisjonelt akademisk mannskormateriale som f.eks viser av Carl Michael Bellman m.m. Koret synger også populærmusikk, gjerne i egne arrangement og med egenproduserte, ofte humoristiske, tekster. 

Korets egen nettside

Korets kanal på youtube

 

Studinekoret Sirenene

Studinekoret Sirenene er det offisielle studinekoret ved Universitetet i Bergen og ble stiftet i 1997. Koret har et variert repertoar som strekker seg fra jazz via pop og klassiske innslag, til folkemusikk og samtidsmusikk, fra det uhøytidelige og morsomme, til det seriøse og utfordrende.

Sirenene har opp gjennom årene vunnet flere priser i landsomfattende konkurranser. I 2006 vant de damekorklassen i Syng For Oss, og i 2010 vant de Grand Prix-finalen og publikumsprisen i samme konkurranse, samt 2. plass i klassene "damekor" og "klasse for scenisk uttrykk". Historiens første norgesmesterskap for kor ble arrangert høsten 2012 ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Her deltok Sirenene i klassene "like stemmer A" og "rytmisk", og fikk henholdsvis andre- og førsteplass i disse klassene. I tillegg vant koret Grand Prix-finalen, og dermed hele norgesmesterskapet.

Korets egen nettside

Korets kanal på youtube

 

Jazztrio fra Griegakademiet

Roar Kjeldahl – gitar
Åsmund Eikill – bass
Gabriela Garrubo - vokal

 

Klassiskutøvere fra Griegakademiet

Jørgen Magnus Haslum – vokal
Olav Brandal – pianist
Mari Galambos Grue - vokal

Dokumenter