Hjem
Forskningskommunikasjon
Utstilling

Ordet er fritt? 

Hvor går egentlig ytringsfrihetens grenser og hvem bør få tilgang til scener som påvirker det offentlige ordskiftet? Utstilling i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen. Utstilling stod 20. oktober-31.desember 2020.

Mann med megafon som roper. Ordene: Ordet er fritt? Utstillingen om ytringsfrihet åpner for publikum 21. oktober 2020. Universitetsmuseet i Bergen - Natur
Foto/ill.:
Illustrasjon: Ordet er fritt

Hovedinnhold

Utstillingen Ordet er fritt? forteller historien om studentengasjement, og utviklingen av Studentersamfunnet – og hvordan organisasjonen både har utfordret akademia og samfunn, men også møtt kritikk. Diskusjonene var – og har forblitt – mange og lange, og det samme har årene med yrende studentengasjement. 

I samarbeid med Arena for forskningskommunikasjon inviterer Studentersamfunnet til vårt aller første hjem, Universitetsmuseet i Bergen. Et sted der studenter og akademikere først samlet seg i 1934 for å etablere organisasjonen som så lyset før både universitetet og Norges handelshøyskole var stiftet. Markering av utstillingen tar sted 20. oktober og utstillingen er åpen for publikum fra 21.oktober.