Home
Research and Science Communication

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utstilling

Ordet er fritt? 

Hvor går egentlig ytringsfrihetens grenser og hvem bør få tilgang til scener som påvirker det offentlige ordskiftet? Utstilling i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen. Utstilling stod 20. oktober-31.desember 2020.

Mann med megafon som roper. Ordene: Ordet er fritt? Utstillingen om ytringsfrihet åpner for publikum 21. oktober 2020. Universitetsmuseet i Bergen - Natur
Photo:
Illustrasjon: Ordet er fritt

Main content

Utstillingen Ordet er fritt? forteller historien om studentengasjement, og utviklingen av Studentersamfunnet – og hvordan organisasjonen både har utfordret akademia og samfunn, men også møtt kritikk. Diskusjonene var – og har forblitt – mange og lange, og det samme har årene med yrende studentengasjement. 

I samarbeid med Arena for forskningskommunikasjon inviterer Studentersamfunnet til vårt aller første hjem, Universitetsmuseet i Bergen. Et sted der studenter og akademikere først samlet seg i 1934 for å etablere organisasjonen som så lyset før både universitetet og Norges handelshøyskole var stiftet. Markering av utstillingen tar sted 20. oktober og utstillingen er åpen for publikum fra 21.oktober.