Bergen sommer-forskerskole

Nyhetsarkiv for Bergen sommer-forskerskole

Hvordan kan forskningen din bidra til å løse globale utfordringer? Hvordan utvikler, driver og formidler du forskning for å stimulere til sosial endring? Søknadsfrist 15. Februar 2020.
Nær 90 ph.d.-kandidater fra 34 land er nå samlet på den årlige Bergen Summer Research School, med «vitenskap og diplomati» som tema.
Det er et stort behov for å koble forskningen på 2030-agendaen. Til sommeren hjelper vi deg med å finne de verktøyene du trenger for å bidra i grensesnittet mellom vitenskap og politikk.
For ellevte året på rad har nesten etthundre PhD-kandidater fra hele verden inntatt Høyden for å jobbe med globale utfordringer.
Velg mellom seks PhD-kurs ved årets Bergen Summer Research School. Kursene tar for seg migrasjon, høyere utdanning, global helse, vannforvaltning, fattigdom, og språkbruk i det offentlige rom.
Professor Terje Tvedt kritiserer samfunnsfagene for å være "vannblinde".
Den niende versjonen av Bergen sommer-forskerskole ønsker 114 PhD-kandidater og en rekke internasjonale anerkjente forskere velkommen til Dragefjellet mandag 13. juni, 2016.
Kan vi oppnå et bærekraftig samfunn? Med flere åpne foredrag mellom 15. og 27. juni setter Bergen sommer-forskerskole fullt fokus på hvordan.
Få nye perspektiver på FNs Sustainable Development Goals og bli kjent med PhD-kandidater fra hele verden.
Mange av FNs tusenårsmål er innfridd i flere regioner og underregioner, men fremskritt i andre områder er langt fra tilstrekkelige. Hvilke strategier trenger vi for at det globale framtidssamfunnet skal sikre en bærekraftig utvikling, også for fattige land? Dette blir tema for sommer-forskerskolen i Bergen i 2015.
Årets sommer-forskerskole presenterer et tett program med forelesninger som er åpne for alle interesserte.