Hjem
Forskerskolen i klinisk medisin
Nyheter

Vinnerne av Forskningspresentasjoner 2017!

Den årlige konferansen "Årets forskningspresentasjoner" ble gjennomført med stor suksess den 24.- 26. januar på Haukeland sykehus.

Årets forskningspresentasjoner 2018
Vinnerne: Anny Gravdal (Folkets pris), Marie Holm Solheim (1. plass, muntlig presentasjon), Roald Havre (Åpen klasse), Ellen Skorve (2. plass, muntlig presentasjon), Gro Dyrhovden (3. plass, muntlig presentasjon), på vegne av Katharina Bischof (3. plass, poster)- – Katrin Keinmanns & Shamundeeswari Anandan
Foto/ill.:
Anette Hellstrøm/Haukeland Universitetsjukehus

Hovedinnhold

Årets forskningspresentasjoner blir arrangert av Forskerskolen i klinisk medisin  hvert år i januar. Arrangementet er for ph.d.-kandidater og posdoctorer ved Klinisk institutt 1 (K1), Klinisk institutt 2 (K2) og Helse Bergen. I år gikk arrangementet over tre dager (24.-26. januar) på Haukeland sykehus, og som ble avsluttet med en flott prisseremoni i Fojaeen på Haukeland sykehus.

Vinnerne

I år var det hele 33 påmeldte postere. Juryen, som bestod av professor Jutta Dierkes, professor Pål Njølstad og ph.d Elisabeth Wik, bedømte de tre beste posterne. I år gikk 1. premien til forskerlinjestudent Einar M. H. Martinsen, som forsker på deltagelse i klinsike studier som inkuderer forskningsbronkoskopi. 2. og 3. premien gikk til henholdsvis ph.d.-kandidat ved K2 Grethe Åstrøm Ueland og ph.d.-kandidat ved K2 Katharina Bischof.

Det var 12 påmeldte bidrag til de muntlige presentasjonene, og her var det professor Kjell- Morten Myhr, ph.d.Inger Marie Løes og porfessor II Petur Juliusson, som skulle premiere de tre beste bidragene.

1. pris for beste muntlig presentasjon gikk til Marie Holm Solheim, ph.d.-kandidat ved K2. I sitt doktorgradsarbeid prøver hun å forstå mekanismene som knytter insulinresistens, diabetes og fedme.  Forsker på genfeil som gir diabetes

Solheim syntes det var mange spennende og gode bidrag blant årets forskingspresentasjoner. - Så å få pris for mitt muntlige innlegg var selvsagt kjempe stas, sier hun. - Forskingspresentasjonene er et flott arrangement som bidrar til å synliggøre forskning på tvers av forskingsgrupper, og et godt verktøy for å fremme tverrfaglig samarbeid. Styret i Forskerskolen skal ha all ros for et flott arrangement. Jeg håper at enda flere tar seg tid til å bidra med egne innlegg eller besøke arrangementet neste år, er Solheim sitt klare budskap til ph.d.-kandidater og forskere ved K1, K2 og Helse Bergen.

2. og 3. pris for beste muntlige presentasjon gikk henholdsvis til Ellen Skorve og Gro Dyrhovden (ph.d.-kandidatene ved K1).

En ny kategori i år var "Åpen klasse", en kategori for de som ikke er ph.d.-kandidater. Vinneren av denne kategorien var Roald Flesland Havre, forsker ved Haukeland Universitetssykehus . Vinneren av kategorien "Folkets favoritt" var ph.d.-kandidat ved K1, Anny Gravdal.

Les alle abstraktene til deltagerne  her.

Fornøyd med årets forskningspresentasjoner

Tre ph.d.-kandidater satt i arrangementkomiteen for årets forskningspresetasjoner. - Vi i arrangementskomiteen er veldig fornøyd med oppmøtet i år da nærmere 50 stykk meldte seg på årets forskningspresentasjoner, sier leder for arrangementkomiteen Torbjørn Kråkenes. Av disse var det både forskerlinjestudenter, PhD-kandidaterog postdoktorer.

- Kvaliteten på både posterne og de muntlige bidragene var veldig høy, med tema om alt fra diabetes til proteser til tvangslidelser. Dette gjorde at det ble en veldig gøy og lærerik uke for alle som hørte på.  I tillegg hang posterne oppe i resepsjonsområdet på Haukeland hele uken, slik at pasienter og pårørende kunne få et avbrekk fra sykehushverdagen med å lese litt om all den flotte forskningen vi gjør her. Det var også stas at vi fikk med instituttlederne fra K1 og K2, Kjell-Morten Myhr og Pål Njølstad, samt leder for forskning- og utviklingsavdeling ved Haukeland Universitetsssykehus, Clara Gjesdal, til å bidra under arrangementet, sier Kråkenes videre.

- Vi i Forskerskolen ser allerede frem til neste års arrangement!

Ny leder for forskerskolen

Avtroppende leder for forskerskolen, Stefan Johansson, er også veldig fornøyd med arrangementet. - Det var bra oppmøte og imponerende presentasjoner. Dette er en flott tradisjon som jeg håper vil utvikles ytterligere i årene som kommer. Jeg vil også passe på å takke jurymedlemmene for deres insats og sist men ikke minst, arrangemangskomitteen for et glimrande arbeid.

Johansson har vært leder for forskerskolen i 4 år, og har nå gitt oppgaven videre til Stian Knappskog, forsker ved K2.

 

Prisvinnere Årets Forskningspresentasjoner 2018:

1. premie posterpresentasjon: Einar M. H. Martinsen (forskerlinjestudent, K2)

2. premie posterpresentasjon: Grethe Åstrøm Ueland (ph.d.-kandidat, K2)

3. premie posterpresentasjon: Katharina Bischof (ph.d.-kandidat, K2)


1. premie muntlig presentasjon: Marie Holm Solheim (ph.d.-kandidat, K2)

2.premie muntlig presentasjon: Ellen Skorve (ph.d.-kandidat, K1)

3. premie muntlig presentasjon:Gro Dyrhovden (ph.d.-kandidat, K1)


Åpen klasse: Roald Flesland Havre (Medisinsk avdeling, Haukeland Universitetssykehus)

Folkets favoritt: Anny Gravdal (ph.d.-kandidat, K1)