Hjem

Senter for Griegforskning

Hovedinnhold

Griegsamlingen i Norsk dokumentarv

Fra Gullalderen til Bergensbølgen

Senter for Griegforskning skal styrke forskningen om Edvard Griegs verk, hans historiske betydning og kulturelle aktualitet. Et viktig mål er videre å bidra til forskning rundt de mangfoldige og motstridende tradisjoner i norsk musikkliv som gjorde seg gjeldende etter Grieg, med fokus på den tette utvekslingen mellom regionalt musikkliv og internasjonale strømninger. 

Konferanse
Conference title page
nov 17

IGS International Grieg Conference 2023

The International Edvard Grieg Society, Senter for Griegforskning ved Fakultet for kunst, musikk og design, UiB og Edvard Grieg Museum Troldhaugen har gleden å invitere til Grieg-konferansen i Bergen 17. - 19. november.

Ny publikasjon
Leipzigs Thomanar-kor og thomaskantor Karl Straube (i midten, fremst) framfor Nidarosdomen i 1931

Bach i 1900-talets norske musikkliv

Sjur Haga Bringeland, PhD-stipendiat ved Senter for Griegforskning, har publisert ein ny artikkel ved Bach-Archiv i Leipzig.

Nasjonalt prosjekt
Norsk musikkarv logo

Norsk musikkarv

Fra 2022 har Senter for Griegforskning ved Fakultet for kunst, musikk og design overtatt 'Norsk musikkarv'. Dette er en nasjonal satsing for å bevare og formidle den store kulturarven av musikk etter norske komponister. Oppgaven omfatter vern og digitalisering av notematerialet, kritisk...

Samarbeidsprosjekt

Senter for Griegforskning er opprettet av Universitetet i Bergen som et samarbeidsprosjekt mellom universitetet og Bergen kommune.
Senteret har fått støtte av Trond Mohn, Meteva og Kavli-fondet. 

Treffetider:
Etter avtale 
Mob. +47 48 14 49 38 (Arnulf Mattes)
Mob. +47 99 23 14 38 (Sjur Bringeland)