Hjem

Senter for Griegforskning

Hovedinnhold

Griegsamlingen i Norsk dokumentarv

Fra Gullalderen til Bergensbølgen

Senter for Griegforskning skal styrke forskningen om Edvard Griegs verk, hans historiske betydning og kulturelle aktualitet. Et viktig mål er videre å bidra til forskning rundt de mangfoldige og motstridende tradisjoner i norsk musikkliv som gjorde seg gjeldende etter Grieg, med fokus på den tette utvekslingen mellom regionalt musikkliv og internasjonale strømninger. 

Ny publikasjon
Music Nordic Breakthrough cover

Music's Nordic Breakthrough - ny antologi om nordisk og norsk musikk

Ny internasjonal vitenskapelig antologi om den moderne musikkens gjennombrudd i Norden har kommet ut. Redaktørene er Daniel M. Grimley og Philip Ross Bullock. Utgis av Boydell and Brewer, med bidrag av Arnulf Mattes om Norges store modernist Fartein Valen. Grimley er professor ved Oxford University...

Formidling
AMØ

Bergenskomponisten Anne-Marie Ørbeck på NRK radio

Programmet er viet den spennende historien til komponisten Anne-Marie Ørbeck, med bidrag fra Arnulf Christian Mattes, leder Senter for Griegforskning og professor Jill Halstead ved Griegakademiet, UiB. Ørbeck rakk å få urframført debutverket sitt, en klaverkonsert, med selveste Deutschlandsender...

Nye publikasjoner
SMN2020

Nytt om Grieg

Årets nummer av Studia Musicologica Norvegica har kommet ut, med artikler om Edvard Grieg skrevet av Arnulf Mattes og Bjørnar Utne-Reitan.

Europeisk samarbeid
kulturrådet logo

Nytt prosjekt med Chopin Institute

Senter for Griegforskning har inngått et samarbeid med The Fryderyk Chopin Institute i Warszawa. Prosjektet er finansiert gjennom Forskningsrådet - EEA and Norway Grants fra 2020–2022. Kulturrådet er med som programpartner.

Samarbeidsprosjekt

Senter for Griegforskning er opprettet av Universitetet i Bergen som et samarbeidsprosjekt mellom universitetet og Bergen kommune.
Senteret har fått støtte av Trond Mohn, Meteva og Kavli-fondet. 

Treffetider:
Etter avtale 
Mob. +47 48 14 49 38 (Arnulf Mattes)
Mob. +47 99 23 14 38 (Sjur Bringeland)