Hjem

Ocean Sustainability Bergen (NO)

Hovedinnhold

Sildestim / Shoal of herring

Ocean Sustainability Bergen (OSB) er et virtuelt havforskningssenter ved UiB. Senteret har det overordnete ansvaret for universitetets engasjement med bærekraftsmål 14, livet i havet.

UiB er Norges største marine universitet, med verdensledende havforskning og et bredt tilbud av marine utdanninger.

Ocean Sustainability Bergen (OSB) er ansvarlig for det daglige arbeidet knyttet til UiBs status som knutepunkt for bærekraftsmål 14: Liv under vann utpekt av United Nations Academic Impact (UNAI). OSB er også knutepunkt for paraplyorganisasjonen International Association of Universities (IAU) sitt arbeid med bærekraftsmål 14 og er del av IAUs bærekraftsklynge sammen med en rekke andre ledende universiteter fra hele verden. UiB har inntatt en lederrolle internasjonalt innen akademia i arbeidet for å fremme kunnskap og viten om et bærekraftig hav.

BÆREKRAFTSMÅL 14 | LIVET I HAVET
Rector Margareth Hagen is handed a UN certificate from Lise Øvreås of SDG Bergen Ocean for the University of Bergen becoming UNAI SDG14 Hub 2021-2024 with Marine Director Amund Maage (left)  and Edvard Hvidingi of SDG Bergen Science Advice (right).

UiB får fornyet FN-mandat på bærekraft og hav

I 2018 ble Universitetet i Bergen utpekt av FN som globalt knutepunkt for bærekraftsmål 14, livet i havet, i tre år. Nå har FN kunngjort at UiB får tre nye år i denne rollen.

SDG BERGEN POLICY BRIEF #1
Edvard Hviding and Benjamin Pfeil from the University of Bergen present the first SDG Bergen Policy Brief on World Ocean Day, 8 June 2021.

Ny UiB-innovasjon for vitenskapelig rådgivning

SDG Bergen Policy Brief-serien er en ny kommunikasjonskanal for å bringe viktig forskning til politikere. Målet er at det skal fattes bedre avgjørelser tuftet på vitenskapelige råd.

HAVFORSKNINGSTIÅRET
University of Bergen student showing up specimen found during field work on Norway's western coast.

UiB tilbyr havkurs på vegne av FN

Universitetet i Bergen er glad for å kunne tilby det første OceanTeacher Global Academy-kurset I vår historie. partnerskap med FNs Intergovernmental Oceanographic Commission.

HAVFORSKNINGSTIÅRET
Deep-water fish

100 dager, 100% for havet

SDG Bergen sparket i gang FNs havforskningstiår med en 100 dagers serie på Twitter for å vise interessante eksempler på havforskning og hvordan akademia kan bidra med vitenskapelige råd til beslutningstakere.

FORSLAG TIL POLICY
Amund Maage (right) and Giulia Testa speaking at a session during the 2021 SDG Conference Bergen.

Kystsamfunn etter koronapandemien

Kan investeringer i kystkultur og beskyttelse og vedlikehold av marine økosystemer bidra til å stimulere den blå økonomien etter koronapandemien? Dette og flere spørsmål ble diskutert i en egen parallellsesjon på Bærekraftskonferansen i Bergen i februar 2021 (SDG Conference Bergen).