Hjem
Institutt for global helse og samfunnsmedisin
Nyhet | Alrekdagene

Klart for Alrekdagene

Alrekdagene 2023 starter onsdag 20. september og varer fram til 22. september. Nytt av året er konseptet Digitale fagseminarer, som er rettet mot ansatte i helse og omsorg som ikke kan delta fysisk.

Bilde av Alrek helseklynge fra siden
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

– Alrekdagene er der kloke hoder møtes. Det er den årlige møteplass for klyngepartnerne. I år står prioriteringer i helse på agendaen, og i forlengelsen av det har vi også invitert ulike fond og stiftelser for å bli kjent med hvordan de jobber, og med deres satsinger og prioriteringer framover.

Dette sier Berit Angelskår, som er klyngefasilitator ved Alrek helseklynge, og programleder for Alrekdagene. Dette er tredje året på rad Alrekdagene arrangeres ved Alrek helseklynge. I år ønsker arrangørene å nå ut til flest mulig helsearbeidere. Av den grunn blir det satt opp halvtimers webinarer med fersk kunnskap på dagsaktuelle tema.

–  Vi har også et halvdagsseminar om alvorlighetskriteriet i prioritering, som gir uttelling i spesialiseringen til LIS-legene. Dette arrangerer vi sammen med det fremragende forskningsmiljøet på prioriteringer ved Universitetet i Bergen, BCEPS, og Klinisk etikk-komité ved Helse Bergen HF, forklarer Angelskår. 

Ingrid Miljeteig er professor i medisinsk etikk og vitenskapelig filosofi. Hun er også leder av Kliniske etikk-komité (KEK) ved Helse Bergen og nestleder ved BCEPS-senteret. BCEPS spiller en viktig rolle i Alrekdagene i år.  

–  BCEPS har vært med å planlegge programmet for dagen om prioritering (torsdag 21. september). Vi har invitert foredragsholdere hit, og vi skal selv holde innlegg og styrer flere debatter. I tillegg har vi promotert dette inn i relevante nettverk på tvers av faggrupper og institusjoner, sier Miljeteig.

Hun mener at temaene som tas opp er viktige fordi det er et gap mellom hva som er mulig å tilby av tjenester, behovene for helsetjenester og ressursene våre.

– Det gjelder ikke bare penger, men også at vi i tiden fremover kommer til å mangle kvalifisert helsepersonell. Dette gjelder både i primær og spesialisthelsetjenesten.

Meld deg på til årets Alrekdager her – NB: Noen arrangement er fulltegnet. 

Åpent for alle, enkel servering på arrangementene og gratis.