Institutt for samfunnspsykologi

Nyhetsarkiv for Institutt for samfunnspsykologi

Prosjektet "Healthcare Workers Well-Being and Safety (WeBeSafe): Ensuring a Sustainable Workforce in the Healthcare sector for the 21st Century» får 8 millioner i støtte fra Forskningsrådet. Øystein Vedaa ved Forskningssenter for søvn, arbeid og helse og Folkehelseinstituttet leder prosjektet.
Vil du lære om forskning på en ny måte? Nå tilbyr Det psykologiske fakultet et nytt og helt unikt emne på 5 studiepoeng, kalt PSYK122 Praktisk forskningsmetode, med oppstart høsten 2022. Det er et av de eneste åpne emnene ved UiB som kombinerer det å være forsøksperson med teoretisk forståelse for tematikken.
Kan riktig administrert lyseksponering redusere den subjektive følelsen av søvnighet og gi bedre årvåkenhet ved nattarbeid? Det ønsket Erlend Sunde ved Forskningssenter for søvn, arbeid og helse (UiB) å finne ut av i sitt doktorgradsarbeid.
– Det kan til tider være krevende at forskningsbiten av jobben krever såpass mye selvledelse, mens vi i undervisning og administrasjon i større grad kan agere på det som dukker opp, sier Eilin K. Erevik.
Agnete Hessevik og Thea Gregersen er klare for å konkurrere med sin klimaforskning i Forsker Grand Prix. De to stipendiatene har bare fire minutter hver til å engasjere dommerpanelet og publikum i salen.
Har vi brukt opp alle bekymringane våre på pandemien, slik at vi har gløymt klimakrisa? Eller har kanskje all handlekrafta under pandemien gitt ny tru på at ein kan stoppe klimaendringane? Ein fersk studie har kartlagt kva pandemien har gjort med klimahaldningane våre.
Den første fellesartikkelen fra Pandemisenteret som enhet har nå blitt publisert i tidsskriftet Scandinavian Journal of Public Health.
Treff i mindre grupper gjør det enklere å finne ut av studenttilværelsen, og kan også føre til mer engasjerte studenter.
Et samfunnsnyttig fakultet med kreativ forskning og undervisning jubilerer. 40-åringen er like populær blant studentene som en veletablert rockestjerne.
Elisabeth Norman, Rune Johan Krumsvik og Marit Ulvik er fremragende underviser ved Det psykologiske fakultet. Statusen som fremragende underviser er en nasjonal ordning, og undervisningskvalitet står stadig sterkere i Norge.
Mennesket er den eneste arten som bruker symboler for å uttrykke mengde, og forskerne vil finne ut hvorfor tallsystemene er så forskjellige i ulike kulturer.
Forskere fra Institutt for informasjons- og medievitenskap og Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen har fått støtte for å gjennomføre et korona-prosjekt.
– Ensomhet er utbredt hos studenter, spesielt førsteårsstudentene. Dette er nå forsterket ved at mange av de sosiale arenaene og de naturlige møtepunktene er borte.
Mange norske barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt, og mange får heller ikke anbefalt mengde fysisk aktivitet.
Seminaret som ble streamet i forbindelse med årets Kile-seminar er nå tilgjengelig i sin helhet på youtube: https://youtu.be/5zKeDAxMLXg
Det psykologiske fakultet øker sine søkertall fra Samordna opptak, og særlig går pedagogikk frem. Masterprogrammene ved fakultetet har i tillegg fem programmer i topp-10-listen ved UiB.
Nå vil forskerne finne ut hva du tenker og gjør når det er pandemi.