Hjem
Det juridiske fakultet
ARVERETT | NY BOK

Klargjør arveretten med ny bok

Professor Thomas Eeg har publisert ny bok som kan gjøre det lettere å løse utfordringer knyttet til fordeling og forpliktelser ved arveoppgjør.

Thomas Eeg og boken Arveretten.
Thomas Eeg er er emneansvarlig for kurs i familierett og arverett og leder av forskergruppen for familie-, arve-, barne- og personrett.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen

Hovedinnhold

Vi skal alle dø en dag. Det betyr at vi alle kommer opp i et arveoppgjør, enten som arving eller arvelater. Men med stadig nye varianter av mine, dine og våre barn, samt ny arvelov i 2021, kan det være utfordrende å løse rettslige utfordringer knyttet til fordeling og forpliktelser i arveoppgjøret.

Professor Thomas Eeg ved Det juridiske fakultet har nylig utgitt boken Arveretten som kan gjøre det lettere å holde oversikt, forebygge og løse konflikter som angår fordeling og forpliktelser i arveoppgjør.

– Dette er først og fremst en bok for jusstudenter og praktiserende jurister, men lekfolk som planlegger privat skifte uten hjelp av fagfolk kan også ha nytte av boken, sier Eeg.

Arveretten gir en oversikt over hele arveloven, men behandler også sentrale emner på en grundigere måte, som uskifte, testamenter og virkeområdet for reglene for dødsdisposisjoner..

Eeg har fått henvendelser tidligere og har lenge tenkt på å gi ut en bok om arverett. Da han mottok Cappelen Damms lærebokstipend i 2019 fikk han et ekstra påskudd til å begynne.

– I tillegg kom det ny arvelov, samt ny studieordning på fakultetet. Så det passet bra med en bokutgivelse om arverett nå, sier Thomas Eeg.

Les mer om boken her.


Thomas Eeg er med i episode 3 og 4 i Ukjent Arving som vises på NRK 1 søndag 18. og 25. september.