Hjem
Det juridiske fakultet
INTERNASJONAL DAG

Fremmet internasjonal juss-utveksling

For 15. gang ble det arrangert internasjonal dag ved Det juridiske fakultet. – Dette er det eneste internasjonale studentrekrutteringsarrangementet jeg prioriterer å reise til, sier visedekan Stephen Barnes ved Penn State Law.

Neste
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Visedekan Stephen Barnes ved Penn State Law er fornøyd med Bergen og bergenske jusstudenter.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen
1/7
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Studentene Rongve Jiang og Tilun Sun er på utveksling til Bergen. De representerte Peking University - School of Transnational Law, Shenzhen.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen
2/7
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
For første gang etter koronapandemien kunne Det juridiske fakultet igjen avholde Internasjonal dag, hvor studentene får spørre de fremmøtte representantene om utvekslingsmulighetene.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen
3/7
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Professor Stefan Lorenzmeier ved University of Augsburg mener at studentene hos dem får tilbud om mange kurs på engelsk, ekspertise på rettsvitenskap rundt kunstig intelligens, digitalisering og helse. I tillegg får de lett kontakt med forelesere ved et mellomstort universitet. Foreleser Nathan Marshall ved King´s College kan på sin side friste med utdanning og et akademisk miljø i verdensklasse, i den internasjonale metropolen London.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen
4/7
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Prodekan Ragna Aarli ønsker de internasjonale gjestene velkommen til Internasjonal dag.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen
5/7
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Representantene hold foredrag om sine universiteter. Her ser vi en presentasjon fra University of Sydney.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen
6/7
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Internasjonal dag er populært blant jusstudentene i Bergen.
7/7
Tilbake

Hovedinnhold

– Jeg går bare på ett studentrekrutterings-arrangement i året, og det er ved Det juridiske fakultet i Bergen. Det er så velorganisert og studentene er så engasjerte her, sier visedekan Stephen Barnes ved Penn State Law.

Barnes forteller at han har besøkt rundt 300 juridiske fakulteter rundt omkring i verden, men Bergen har de fineste omgivelsene av dem alle mellom fjord og fjell. I tillegg er studentene fra Bergen kjent for å ha høyt nivå og være veldig engasjerte.  

– Bergensstudenter er flotte ambassadører for oss og vi ønsker oss flere av dem, sier Barnes, som kan friste med høy rangering, et svært internasjonalt miljø og flotte fasiliteter.

Internasjonal dag for 15. gang

Internasjonal dag ble arrangert torsdag 19. januar for 15. gang, og er en del av Det juridiske fakultets internasjonale uke. Formålet med uken er å vise utvekslingsmuligheter og motivere til internasjonal mobilitet til fakultetets samarbeidspartnere

På den internasjonale dagen sto representanter fra 24 ulike universiteter på stands i jussbygget på Dragefjellet for å vise frem universitetet og byen sin. Enkelte kom hele veien fra USA og Australia for å delta på den årlige internasjonale dagen ved fakultetet.

I tillegg var 12 samarbeidsuniversiteter representerte av enten studenter fra Bergen som har vært på utveksling i utlandet, eller studenter fra samarbeidsuniversiteter som har sitt utvekslingsopphold i Bergen denne våren.

Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Koordinator Petra Bouman ved Radboud University har vært på Det juridiske fakultets Internasjonale dag fire ganger. Professor Jim Murdoch ved University of Glasgow har vært her ni ganger. Foto: Kim E. Andreassen.

Fysisk møte med universitetene

Juss-studentene Marit Dahle og Annika Haugland ved UiB har begge bestemt seg for å reise på utveksling, men vet ikke helt hvor ennå. De setter stor pris på internasjonal dag, som i år arrangeres fysisk igjen for første gang etter koronapandemien.  

– Det er veldig nyttig og et fint tilbud å gå rundt å spørre representanten på de forskjellige stasjonene, sier Dahle, og får støtte av Haugland.

– At de står der fysisk gjør at vi kan stille spørsmålene direkte og få ordentlige svar. De representerer universitetene på en veldig profesjonell måte, sier Dahle.


Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.
Jusstudentene Marit Dahle og Annika Haugland får informasjon om utveksling til University of Glasgow. Foto: Kim E. Andreassen. 

Oppfordrer til utveksling

Det juridiske fakultet har jobbet målrettet for å få flere til å reise ut, og har over 170 samarbeidsavtaler med institusjoner over hele verden. Nesten 50 prosent av studentene reiser på utveksling i løpet av studiet. Det høye tallet gleder dekan Karl Harald Søvig, som absolutt oppfordrer jusstudentene til å reise ut. 

– Nettopp fordi jusstudiet er så nasjonalt rettet, bør du reise ut som del av utdanningen. Da vil du få andre perspektiver, både knyttet til juridisk metode og enkeltregler. I tillegg ser du norsk rett med nye øyne,  sier Karl Harald Søvig.