Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Informasjonskapsler og personvern

Universitetet i Bergen bruker informasjonskapsler (cookies). Det gir en mer personlig tilpasset brukeropplevelse på nettstedet.

Hovedinnhold

Bruk av informasjonskapsler er regulert i Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) § 2-7b.

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som nettstedet ber om å få lagre på datamaskinen din. Informasjonskapselen samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet – for eksempel hvilke sider du besøker, og hvilke valg du gjør mens du bruker dem.

Informasjonen hjelper deg å navigere på våre sider, og kan huske brukernavn og passord for deg der du ofte logger inn. Det gir oss også statistikk vi kan bruke når vi utvikler nettstedet videre. Vi lagrer informasjon om hvilke sider du besøker, hvor lenge du blir på en side og hvilket nettsted du kommer fra. Informasjonen gjør at vi kan tilpasse nettsidene, for å gi deg en bedre og mer tilpasset brukeropplevelse. Informasjonskapsler lagrer ikke data som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Google Analytics 4

Vi får vår statistikk fra verktøyet Google Analytics 4. Google LLC er leverandør av Google Analytics, og databehandler for statistikken som samles inn. Univeristetet i Bergen er databehandlingsansvarlig, og bestemmer hvilke opplysninger som samles inn og sendes til Googles servere.

Dataene som samles inn lagres på Googles servere.  Det skjer i tråd med Googles personvernpolicy (ekstern side).

Google Analytics 4 lagrer ikke IP-adressen til brukere av nettstedet. Deler av IP benyttes til å plassere brukere geografisk, på region- og landnivå, denne behandlingen skjer på europeiske servere.

Her kan du lese mer om personverninnstillinger i Google Analytics 4 (ekstern side)

Informasjonskapselene kan ikke identifisere hvem du er og lagrer ingen personlige opplysninger, med unntak av skjemaer du fyller ut og sender inn via nettstedet. 

Ikke tillate bruk av informasjonskapsler

De fleste nettlesere er i utgangspunktet satt til å godta informasjonskapsler. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre det via nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir varslet hver gang nettstedet prøver å legge en informasjonskapsel på datamaskinen. Gjennom nettleseren kan du også slette informasjonskapsler som allerede er lagret på maskinen. 

Mer informasjon om fremgangsmåten finner du på nettvett.no (ekstern side). 

Du finner også mer informasjon om dette på nettleserens hjelpesider.

Vi gjør oppmerksom på at dersom du endrer innstillingene for informasjonskapsler, kan det medføre at uib.no ikke fungerer optimalt.