Hjem
Machine Vision
Workshop

Future Histories of Machine Vision

Akademikere, kunstnere og designere møtes i forbindelse med en to-dagers workshop for å jobbe med en antologi som skal hete "Future Histories of Machine Vision".

Neste
Photo of a wall with names written on it. In the shiny surface of the wall you can see the reflection of people sitting at tables, and a view of buildings seen out of large windows.
De store glassveggene på Media Laben hos Media City Bergen er den perfekte overflaten for å ta notater og reflektere arbeidet til workshop deltakerene.
Foto/ill.:
Anna Nacher
1/2
Machine Vision gruppa
Machine Vision arrangerer sin andre workshop og har invitert tilbake alle som kunne komme fra forrige workshop i fjor.
Foto/ill.:
Linn Heidi Stokkedal
2/2
Tilbake

Hovedinnhold

Etter den første inspirerende workshopen på Solstrand, samlet akademikere og kunstnere seg igjen, denne gangen på Media City Bergen for å videreutvikle notatene til kapitler i en antologi. Ved å bruke spekulative metoder, utviklet vi en rekke mulige scenarier i fremtiden. Hvert scenarie stilte forskjellige teoretiske og samfunnsrelaterte spørsmål. Våre forestilte fremtider gjekk fra opprør til protester i en fremtid der maskiner har tatt helt over. I tillegg til å skrive fire utdrag fra fremtidige akademiske bøker, lagde noen av deltakere en utstillingskatalog som skal vise hvordan kunst i fremtiden har blitt kraftig påvirket av maskinsyn.

Dette materiale skal bli samlet sammen til en antologi som også vil inneholde kortere tekster som diskutere konkrete eksempler på maskin syn og dens påvirkning på kulturen.