Hjem

Marin

Marin

Universitetet i Bergen er Norges største marine universitet. Høy internasjonal kvalitet på forskning og utdanning. Flere forskningsmiljø i verdensklasse. 

  Marin klynge

  Det livgivende vannet

  Fra dypet i Byfjorden hentes det 20 000 liter sjøvann i minuttet. Vannet er avgjørende for den marine klyngen på Marineholmen.

  Nyheter

  Statlige millioner til marin næringsutvikling på Marineholmen

  Havklyngene på Marineholmen får rundt 40 millioner i bidrag til å utvikle og omstille de norske havnæringene. Ordningen Norsk Katapult skal hjelpe bedrifter å komme raskere fra idestadiet og ut i markedet.

  PLASTHVALEN

  Plastryddingen tok av i plasthvalens ånd

  Plasthval-sjokket førte til at åtte ganger så mange engasjerte seg i ryddeaksjoner i Hordaland. – Plasten i havet har åpnet øynene våre. Mange av forskerne har ryddet plast på fritiden, sier forsker Christoph Noever. Se video!

  Utdanning

  Lagd for studentar av studentar

  På masteremnet Havforsking lagar studentane videoar som seinare fungerer som opplæring for nye studentar. Sjå videoane her!

  Marint forskingssamarbeid

  Arbeider saman for marin forsking

  Norsk Marint Universitetskonsortium (NMU) var i samtalar med European Marine Board i sitt aller første møte. No skal konsortiet jobva vidare mot å verta eit kontaktpunkt til EU.