Hjem
Marint bilde forside

Marin

Marin

Universitetet i Bergen er Norges største marine universitet. Høy internasjonal kvalitet på forskning og utdanning. Flere forskningsmiljø i verdensklasse. Både FN og sammenslutningen av verdens universiteter har bedt UiB lede an i arbeidet om bærekraftsmål nr 14: Bevare og bruke hav og marine ressurser på en måte som fremmer bærekraftig utvikling («Liv under vann»).

  Marin
  marinbiologi

  Store regionale ringvirkninger av marinbiologi

  Fra lakselus til dyphav, fra grunnforskning til innovasjon: Den marinbiologiske virksomheten ved Universitetet i Bergen er stor, bred og verdensledende på flere fagfelt.

  Lakselus
  Lakselus

  Den har lurt forskerne i mange år

  Lakselusen evne til å skade fiskens hud forandrer seg gjennom ulike stadier. Derfor er den veldig vanskelig å bekjempe.

  HAVBYEN
  Bergen er Havbyen

  Bergen er Havbyen!

  Folket er klar i sin dom – Bergen er Norges havby. Det kommer frem i en ny, landsomfattende befolkningsundersøkelse. Mange peker på forskning og gode marine fagmiljø som en viktig faktor. 

  ONE OCEAN
  Student Thea Båtevik and Rector Dag Rune Olsen from the University of Bergen with Norway's Prime Minister Erna Solberg at the launch of the One Ocean Expedition on board tall ship Statsraad Lehmkuhl.

  Vil utdanne fremtidens marine ledere

  På den offisielle lanseringen av jordomseilingen One Ocean om bord på Statsraad Lehmkuhl fremhevet flere av talerne behovet for å utdanne fremtidens ledere på bærekraftig hav. Her vil Universitetet i Bergen spille en sentral rolle.

  Nyhet
  Illustration

  Slik vil de lage et smartere hav

  Havindustriene har potensialet til å doble sin økonomiske vekst på ti år. Samtidig står havets helse på spill. SFI Smart Ocean skal skape et observasjonssystem for havet som skal sikre vekst på en bærekraftig måte. 

  Bærekraftsmål #14

  Nettverksorganisasjonen International Association of Universities (IAU) har utpekt Universitetet i Bergen som knutepunkt for bærekraftsmål 14: Liv under vann.

  FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.