Hjem
Matematisk institutt

Studere topologi i Bergen

Hva er topologi?

Innhold

Topologi - den matematiske lære om rom - blir vanligvis ikke berørt i de første to år av bachelorutdanningen i matematikk ved UiB. Dersom du lurer på hvilken viktig gren av matematikken du kanskje er gått glipp av er du velkommen til å komme å snakke med en av oss. Er du utålmodig kan du også se  "Rom"forskning - det finnes kulere rom enn verdensrommet eller Sfærespekteret av Dundas.

Kursene i generell topologi (MAT242) og mangfoldigheter (MAT243) er uavhengige begynnerkurser som gir en første introduksjon til fagfeltet. Dersom du vil studere topologi må minst et av disse kurser tas i løpet av de første tre år av bachelorutdannelsen. Kurset algebraisk topologi (MAT341) er et mastergradskurs som gir en innføring i det forskningsfelt vi topologer i Bergen jobber på. Det videre studium for mastergradsstudenter som spesialiserer seg i topologi består av lesekurser som planlegges i fellesskap med veileder.

Du kan få en smakebit på hvordan det vil være å studere topologi ved å lese et par beskrivelser fra den veldig ufullstendige liste over mulige masteroppgaver i topologi.

Mer informasjon om kursene i topologi kan finnes ved å lese beskrivelsene av de enkelte kurser: