Hjem
Avdeling for naturhistorie

Malakologi

Forskningsfokus på biologisk mangfold, systematikk, biogeografi og evolusjon av marine bløtdyr i verdensomspennende skala, med vekt på Heterobranchia gastropoder

Hypselodoris midatlantica
Hypselodoris midatlantica; São Miguel Island, Azores (Portugal)
Foto/ill.:
Manuel Malaquis

Hovedinnhold

Studiet av bløtdyr

Bløtdyr er den nest mest mangfoldige dyregruppen (bare slått av insekter) og den med flest arter i det marine miljøet. De har et svimlende mangfold av kroppsformer, økologi og størrelser. Fra små ormer som lever mellom sandkorn, til muslinger og snegler med blendende skjell, mystiske kjempeblekkspruter, blekkspruter og selvfølgelig de knallfargede nakensnegler.

Ved avdeling for naturhistorie, Universitetsmuseet i Bergen forsker vi på ulike aspekter av bløtdyrenes morfologi, mangfold, systematikk, fylogeni, økologi, biogeografi og evolusjon ved bruk av moderne metoder som DNA-strekkoding, molekylær fylogeni og elektronmikroskopi og CT-skanning. Vårt geografiske område dekker nesten hele verden med prosjekter på Norskehavet, Vest-Afrika, det karibiske hav, Indo-Stillehavet og Antarktis. Vi har jevnlig master- og PhD-studenter som gjennomfører sine forskningsprosjekter hos oss og samarbeider aktivt med Artsdatabanken. Besøk Mollusca Research-nettsiden for ytterligere informasjon om prosjekter, publikasjoner og de siste nyhetene.