Hjem

Universitetshagene

Erica ciliaris

Universitetshagene er Bergens tre botaniske hager.

Muséhagen omkranser det nyåpnede Naturhistorisk museum på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

De som jobber i hagene er både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Eller kom til Milde og oppdag naturen, gå vill i Arkimedes' labyrint, ta deg en svømmetur i Grønevika, og kjøp deg en is i Blondehuset på søndager i sommer. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

Ledig stilling
Biehagen

Ledig stilling som gartner

2 ledige 100% stillinger som gartnarar/forskingsteknikarar/arborist ved Arboretet og de Botaniske hager. Søknadsfrist: 8. oktober 2020

Nyheter
renset sopp m/kniv

Soppkontroll i arbeidstiden

Soppsesongen er i gang mange steder, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde. Selv om det ikke er så mye sopp i Arboretet enda, har vi startet soppkontroll for dem som måtte finne sopp andre steder.

Arboretet
Rosa 'Leander'

Digital Rosedag 2020

Universitetshagenes årlige Rosedag måtte avlyses i år. I stedet presenterer vi en serie korte videoer om forskjellige deler av samlingene.

Gave til Avinor
kollage av bilder fra avduking av lommetørkletre på flesland. Rektor Dag Rune Olsen og Helge Eidsnes fra Avinor i midten

Et tre alle reisende vil legge merke til

Når du i fremtiden skal ut å fly fra Bergen lufthavn Flesland må du rette blikket mot sør og se på det nydelige lommetørkletreet som er plantet ved terminalinngangen. Treet er en hilsen og takk fra UiB til Avinor for Lyststedet lønningen.

Universitetshagene
Musehagene

Universitetshagene mottar internasjonal anerkjennelse

Universitetshagene i Bergen har nå offisielt oppnådd anerkjennelse av BGCI, den internasjonale interesseorganisasjonen for botaniske hager.