Hjem

Universitetshagene

Mørkevatnet

Universitetshagene er Bergens tre botaniske hager.

Muséhagen omkranser det nyåpnede Naturhistorisk museum på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

De som jobber i hagene er både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Eller kom til Milde og oppdag naturen, gå vill i Arkimedes' labyrint, ta deg en svømmetur i Grønevika, og kjøp deg en is i Blondehuset på søndager i sommer. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

BERGEN BOTANISKE HAGE
Kafe i botanisk hage

Ny Kafé i Botanisk hage

«Icookpopup» er den nye kafeen i Bergen botaniske hage.

Rhododendron
QR-code

Nye Rhododendronskilt – med egne nettsider!

Rhododendronsamlingen i Nydalen har fått nye skilt med QR-kode. Flere samlinger vil følge etter.

BERGEN BOTANISKE HAGE
Vågelva, Botanisk hage

Sjøørreten tilbake til bedre forhold i Vågelva

Torsdag 1. oktober kommer Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Hakkon Bakke, for å gjenåpne Vågelva etter en omfattende opprydding. Nå ønsker vi sjøørreten velkommen tilbake til Vågelva for å gyte.

Universitetshagene
Musehagene

Universitetshagene mottar internasjonal anerkjennelse

Universitetshagene i Bergen har nå offisielt oppnådd anerkjennelse av BGCI, den internasjonale interesseorganisasjonen for botaniske hager.