Hjem

Universitetshagene

Hovedinnhold

Leucojum at the Arboretum

Universitetshagene - Bergens tre botaniske hager

Muséhagen omkranser det nyåpnede Naturhistorisk museum på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

De som jobber i hagene er både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Eller kom til Milde og oppdag naturen, gå deg vill i Arkimedes' labyrint, ta deg en svømmetur i Grønevika, og kjøp deg en is i Blondehuset på søndager i sommer. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

Nyhet
Gatelykt

Solcelledrevet gatelykt

I Bergen botaniske hage kan du nå se en solcelledrevet gatelykt!

Feltnotater
En traktor med vedkutter, tre og blå himmel i bakgrunnen, snø på bakken

Å gjøre hagene 'grønne'

Jeg er interessert i hvordan skiftende årstider påvirker arbeidet i Arboretet og om det er noen endringer i hvordan faggrupper som jobber der relaterer seg til årstidene.

Fremmede arter
Skunkkala

Bekjempelse av Skunkkala

Fremmede arter er arter som med menneskelig hjelp er spredt utenfor sitt naturlige utbredelsesområde og spredningspotensial. Slike arter regnes som en av de største truslene mot naturmangfoldet på verdensbasis.

Universitetshagene
Universitetshagene

UiB med globalt initiativ for å forhindre artsutryddelse

- Vi må samarbeide globalt for å begrense et pågående tap av biologisk mangfold, sier Michael Pirie, fra Universitetshagene ved UiB.

Aktiviteter i hagene
stolpejakten 2021

Stolpejakten på Milde

I morgen braker det løs med stolpejakten i Arboretet og Botanisk hage. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper. For oss er dette en ny måte å formidle på, og vi er spente på hvordan den vil fungere.

Åpningstider Kafe

Blondehuset (Arboretet): Søn- og helligdager kl 12-16, lørdager kl 11-16 (kun mai/juni). 

Icookkitchen (Botanisk hage): åpen alle dager 1100-1800 unntatt mandag eller ved uvær.