Hjem

Universitetshagene

Hovedinnhold

Japanhagen

Universitetshagene - Bergens tre botaniske hager

Muséhagen omkranser det nyåpnede Naturhistorisk museum på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

De som jobber i hagene er både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Eller kom til Milde og oppdag naturen, gå deg vill i Arkimedes' labyrint. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

Nyhet
Hassel vinterknopp

Trær i vintermodus

Trærne har gjort sine forberedelser - de er klare for en ny vår. Ved å se på knopper og rakler som ble anlagt i fjor, kan treslagene bestemmes om vinteren.

Arboretets venner
Vinner 2021

Fotokonkurransen 2021

Vinnerne av fotokonkurransen ble offentlig gjort på høstmøtet til Arboretets venner.

ARBORETET 1971–2021
Arboretet 50 år

Jubileumsbok: Arboretet på Milde 50 år

Arboretet på Milde fyller 50 år. Et halvt århundre med møysommelig oppbygde samlinger, med nasjonal kompetanse på trær, busker, lyng og roser, med vakre, spennende og uventede naturopplevelser, med rekreasjon og tid til ettertanke.

Åpningstider Kafe

 

Icookkitchen (Botanisk hage): lørdag og søndag fra kl 11.00 (værforbehold).