Hjem

Universitetshagene

Erica ciliaris

Universitetshagene er Bergens tre botaniske hager.

Muséhagen omkranser det nyåpnede Naturhistorisk museum på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

De som jobber i hagene er både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Eller kom til Milde og oppdag naturen, gå vill i Arkimedes' labyrint, ta deg en svømmetur i Grønevika, og kjøp deg en is i Blondehuset på søndager i sommer. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

BERGEN BOTANISKE HAGE
Vågelva, Botanisk hage

Sjøørreten tilbake til bedre forhold i Vågelva

Torsdag 1. oktober kommer Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Hakkon Bakke, for å gjenåpne Vågelva etter en omfattende opprydding. Nå ønsker vi sjøørreten velkommen tilbake til Vågelva for å gyte.

Nyhet
Pyntegrønt selges fra telt nær Blondehuset og i Botanisk hage.

Pyntegrønt til salgs

Vi ønsker velkommen til pyntegrøntsalg på Milde. Lag en krans eller dekorer med vintergrønt fra skogen i Arboretet. Følg smittevernreglene og hold avstand.

Rhododendron
QR-code

Nye Rhododendron skilt – med egne nettsider!

Rhododendronsamlingen i Nydalen har fått nye skilt med QR-kode. Flere samlinger vil følge etter.

Nyheter
renset sopp m/kniv

Soppkontroll i arbeidstiden

Soppsesongen er fortsatt i gang mange steder, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde.

Gave til Avinor
kollage av bilder fra avduking av lommetørkletre på flesland. Rektor Dag Rune Olsen og Helge Eidsnes fra Avinor i midten

Et tre alle reisende vil legge merke til

Når du i fremtiden skal ut å fly fra Bergen lufthavn Flesland må du rette blikket mot sør og se på det nydelige lommetørkletreet som er plantet ved terminalinngangen. Treet er en hilsen og takk fra UiB til Avinor for Lyststedet lønningen.