Hjem

Universitetshagene

Hovedinnhold

Leucojum at the Arboretum

Universitetshagene - Bergens tre botaniske hager

Muséhagen omkranser det nyåpnede Naturhistorisk museum på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

De som jobber i hagene er både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Eller kom til Milde og oppdag naturen, gå deg vill i Arkimedes' labyrint, ta deg en svømmetur i Grønevika, og kjøp deg en is i Blondehuset på søndager i sommer. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

Universitetshagene
Universitetshagene

UiB med globalt initiativ for å forhindre artsutryddelse

- Vi må samarbeide globalt for å begrense et pågående tap av biologisk mangfold, sier Michael Pirie, fra Universitetshagene ved UiB.

Notes from the field
garden

‘Bio’ diversitet i Arboretet

Dr. Scott Bremer gjør for tiden feltarbeid i Arboretet som del av CALENDARS prosjektet. Her skriver han om sine erfaringer så langt.

Aktiviteter i hagene
stolpejakten 2021

Stolpejakten på Milde

I morgen braker det løs med stolpejakten i Arboretet og Botanisk hage. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper. For oss er dette en ny måte å formidle på, og vi er spente på hvordan den vil fungere.

Arboretet/ Gamlehagen
Mildekrokus

Vårkrokus (mildekrokus) Crocus vernus

Dei første mildekrokusane viste seg i forrige veke. No i midten av mars er bløminga spesielt fin saman med snøklokkene på innsida av muren ved Fana folkehøgskule. For mange er dette er kjært vårteikn.

PRESSEMELDING FRA UNIVERSITETET I BERGEN
Logo of United for Biodiversity coalition

UiB blir med i global koalisjon for biomangfold

Universitetet i Bergen er den første institusjonen i Norge og det første universitetet i verden som slutter seg til EU-kommisjonens globale koalisjon United for Biodiversity.

Åpningstider Kafe

Blondehuset (Arboretet): Søn- og helligdager kl 12-16, lørdager kl 11-16 (kun mai/juni). 

Icookkitchen (Botanisk hage): åpen alle dager 1100-1800 unntatt mandag eller ved uvær.