Hjem

Universitetshagene

Hovedinnhold

A bare branch of Ginkgo biloba against a wintery Fana fjord

Universitetshagene - Bergens tre botaniske hager

Muséhagen omkranser Universitetsmuseet - naturhistorie på Nygårdshøyden, mens Arboretet og Bergen botaniske hage er plassert i vakre naturlige omgivelser på Milde, 23 km sør for Bergen sentrum.

I hagene jobber det både gartnere og forskere ved UiB. Vi kuraterer og utvikler samlingene som forskningsprosjekt ved Universitetsmuseet, UiB og eksternt. Vi viser frem de vakreste plantene, vi bevarer truede planter for fremtiden, og vi bruker våre planter i formidling og undervisning.

Ta en liten vandretur gjennom den grønne Muséhagen midt i byen og bli med på en lunsjvandring! Dra til Milde og oppdag naturen, eller gå deg vill i Arkimedes' labyrint. Følg oss i sosiale media, og ikke gå glipp av vårt program med det som skjer i hagene!

Vi er åpne for publikum hele året og det koster ingenting å komme til oss. Velkommen!

Arboretet
Barduner for det gamle treet, bores i stein

Døende eik sikret i Rosariet

Vi har registrert en døende eik høyt oppe i Rosariet, som lener seg ut over den historiske bakken. I et arboret er alle trær viktige, både de levende og de døende. Nå har vi utført nødvendig arbeid for å sikre dette treet.

Ledig stilling
Fra Muséhagen på Nygårdshøyden.

Gartner (sesongarbeid), ledige jobber 2023

Universitetsmuseet søker etter sesongmedarbeider (gartnermedhjelper) ved Arboretet og Bergen botaniske hage på Milde og i Muséhagen. Søknadsfrist: 9. februar.

Utgivelse
Årringen 2020-2021

Årringen 2020-2021

Årringen kom ut i begynnelsen av desember, inkludert en stor artikkel om skog og historien bak de mange fremmede bartrærne som finnes i Arboretet.

TILTAK MOT FREMMEDE ARTER
Hemlokkskog

Hemlokk står for fall

Hogst av storvokst hemlokk nærmer seg. Skogbildet i Arboretet vil bli endret når de store trærne er borte. Vi håper publikum har forståelse for at dette er et helt nødvendig tiltak.

Innsamling
Hippophae

Frøinnsamling i Trøndelag

Som en vitenskapelig hage er det viktig at vi samler frø i naturen. Med villinnsamlet frø vet vi helt sikkert hvor planten har sitt opphav. Vi samler frø både til eget bruk og til den nasjonale frøbanken.

Åpningstider kafé

Icookkitchen (Botanisk hage): lørdag - søndag kl. 1100-1800  (værforbehold).
                     

Blondehuset kafé (Arboretet): sesongstengt til påsken 2023.