Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Hovedinnhold

Universitetsmuseet, naturhistorie

Universitetsmuseet har store vitenskapelige samlinger - vår kultur- og naturarv - som gir grunnlag for forskning på høyt internasjonalt nivå. 

Opplev vår fantastiske naturhistorie, reflekter over ulike verdensbilder og lær mer om forskningen ved UiB gjennom utstillingene i Museplassen 3, og et mangfold av planter i våre botaniske hager! 

Haakon Sheteligs plass 10, som rommer kulturhistoriske utstillinger, er stengt for publikum frem til det er totalrenovert. Les mer >

SNARVEIER:        PUBLIKUMSPORTALEN         UTSTILLINGER           SAMLINGER

Hva forsker du på?
Justin Kroesen

"Skinnet i mørket" - enestående europeiske kulturminner

Tenkt deg at du går inn i en vestnorsk bygdekirke en regnfull og høstlig søndag på 1300-tallet. Kun skinnet fra vokslys gir rommet karakter, og langt framme ved alteret i koret, blendes du av et gyllent, nærmest overnaturlig, lys som reflekteres fra en oppslått altertavle. Stemningen innbyr til...

Nyhet
Nedstrynfrontalen

Ny nettside med Europas viktige kirkekunst

Samlingen av middelalderens kirkekunst ved Universitetsmuseet i Bergen er blant de fineste i sitt slag i Europa. Nå er deler av den tilgjengelig i en ny nettutstilling kalt "Middelalderens kirkekunst" (17.jan-23).

Nyhet
Universitetsmuseet, Kulturhistorie. Museumsbygget.

Universitetsmuseets kulturhistoriske museum stenges

Kulturhistorisk museum stenges og totalrehabiliteres for å møte dagens krav til sikkerhet og til et moderne museumsbygg. I mellomtiden vil publikum få oppleve utstillinger fra Universitetsmuseets kulturhistoriske samlinger blant annet i museets naturhistoriske bygg.

Møt forskningen
Velkommen til Arkeologisk dag 8 mai 2022!

Hva forsker du på?

Bli kjent med forskerne ved museet. Her kan du høre om deres forskning, om hvordan de ble opptatt av temaet og hva de undrer seg over i forskningen sin. Til slutt spør vi dem om "hva nå" - hvor går dette temaet nå og hvor går du som forsker videre?

Nyhet
Utdødd Megalodon

Hvithaier kan ha bidratt til utryddelse av den aller største haien som har levd!

Ny metode for undersøkelse av sink-isotoper i tenner fra den utdødde giganthaien Otodus megalodon og tenner fra fossile og moderne hvithai gir forskerne helt ny kunnskap.