Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Hovedinnhold

Universitetsmuseet i Bergen

Velkommen til Muséplassen 3, som rommer de naturhistoriske utstillingene og til Haakon Sheteligs plass 10 som rommer de kulturhistoriske utstillingene. Museet er en viktig arena for forskningskommunikasjon ved hele UiB. Universitetsmuseet har omfattende vitenskapelige samlinger som gir grunnlag for forskning på høyt internasjonalt nivå. 

Utstilling
Historisk bilde fra skeiv demonstrasjon. Hvor de bærer parole hvor det står "E det oss dokker e redde for"
jun 04

Utstilling: Skeive kulturår

Vi markerer i år at det er 50 år siden paragraf 213 ble opphevet, og at seksuelle handlinger mellom menn ikke lenger var forbudt i straffeloven.  Utstillingen «Skeive kulturår» presenterer forskning på samspillet mellom levd liv på den ene siden, og kulturens normer, lover og regler på den andre...

Nyhet
European Reference Genome Atlas (ERGA)

European Reference Genome Atlas (ERGA)

European Reference Genome Atlas (ERGA) er et tverreuropeisk prosjekt for å generere genomer av referansekvalitet for hele det biologiske mangfoldet på tvers av det europeiske kontinentet (omkring 200 tusen arter). Truede, endemiske og ikoniske arter så vel som de som er viktige for landbruk, fiskeri...

Nyhet
Gullringen fra Fosse, Strandebarm

Gullring fra middelalderen funnet i Strandebarm

I 2021 ble det gjort et funn av en gullring i Fosse i Strandebarm av privatperson Lars Haukås. Ringen ble funnet i forbindelse med gravning langs en sti som går ned til Fossvågen.

Det digitale universitetsmuseet
Logo

Det digitale universitetsmuseet

I Det digitale universitetsmuseet kan du finne læremidler, videoer, nettutstillinger, samlingsdatabaser og mye, mye mer.

THE PORTIMÃO MUSEUM PRIZE
Hvalsalen

Europeisk pris til Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet i Bergen vant høythengende europeisk museumspris for måten de tar i mot publikum på.