Hjem

Museets administrasjon

Universitetsmuseet i Bergen

Velkommen til Universitetsmuseet i Bergen!

Universitetsmuseet har ansvar for  innsamling, dokumentasjon, bevaring, forskning og formidling innenfor sine museale fagfelt. Fagfeltene er antropologi, arkeologi og kunst og kulturhistorie, botanikk, geologi og zoologi.

Vi har noen av Norges største samlinger av kultur- og naturhistoriske gjenstander og bl.a. disse er grunnlaget for forskningen og formidlingen ved museet.

Som universitetsmuseum har vi omfattende vitenskapelige samlinger, og muséet er et regionalt kompetanse- og formidlingssentrum.

Ett av Bergens vakreste signalbygg, Museplassen 3 rommer de nye naturhistoriske utstillingene og ble endelig gjenåpnet høsten 2019 etter omfattende rehabilitering.
De kulturhistoriske utstillingene finner du på Haakon Sheteligs plass 10, med blant annet utstillinger fra historien om den stjelte vikingskatten, mumier fra egypt og en unik kirkekunstsamling.
Bygningen ligger ved den andre siden av Musehagen ved siden av Sjøfartsmuseet. Du finner veien ved å gå videre fra Muséplass!

Velkommen til oss!

Museumsprosjektet

Nå tilbakefører vi Norges eldste museumsbygning fra 1865 til sin mest mulig opprinnelige stand med ny festsal og nye utstillinger. Museumsbygningen vil være Universitetets sentrale møteplass og formidlingshus der vi ønsker å framheve bygningens historiske kvaliteter og spesielle atmosfære og samtidig tilby nye formidlingsformer og gode publikumsfasiliteter. Les mer om Museumsprosjektet. Nye naturhistoriske utstillinger åpnet i 2019. Her kan du lese mer om hvordan arbeidet går.