Hjem
Avdeling for naturhistorie

Nyhetsarkiv for Avdeling for naturhistorie

Nå er årets stolpejakt godt i gang. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper.
Ved Universitetsmuseet, Avdeling for naturhistorie, er det ledig eit vikariat i 100% stilling til og med 31. desember 2023. Tiltreding snarast.
Ved Avdeling for naturhistorie, Universitetsmuseet i Bergen, er det ledig en 3-årig PhD-stipendiatstilling innen fagområdet biosystematikk med tiltredelse 1. september 2023. Stipendiaten skal arbeide innen et forskningsprosjekt om artsmangfold, systematikk, fylogeni, artsdannelse og historisk biogeografi til marine snegler i slekten Haminoea. Prosjektet har tittelen “Understanding diversity... Les mer
Bergen botaniske hage og Arboretet har lenge ønsket å få flere guider til å holde omvisninger i de mange samlingene vi har på Milde. 
Dette mener Hanneke, J.M. Meijer, paleontolog ved Universitet i Bergen
Vi har registrert en døende eik høyt oppe i Rosariet, som lener seg ut over den historiske bakken. I et arboret er alle trær viktige, både de levende og de døende. Nå har vi utført nødvendig arbeid for å sikre dette treet.
Årringen kom ut i begynnelsen av desember, inkludert en stor artikkel om skog og historien bak de mange fremmede bartrærne som finnes i Arboretet.
Vet du ikke hva du skal kjøpe i gave? Hva med boken "Levende museum og botanisk skattkammer - Arboretet på Milde 50 år"?
Har du tenkt over hvor mye botanikk det er i juletradisjonene våre? Krydderplanter som gir duft av jul, tradisjonsrike nøtter og frukter, og selvsagt julepynten. Alt dette kan du lære mer om i juleutstillingen i Blondehuset.
Torsdag 27. oktober vil det bli helikoptertransport av tømmer over Arboretet. Det frarådes å gå tur i området der transporten foregår
Vi har mange aktiviteter utendørs i Arboretet og Bergen botaniske hage hele året. Nå i høstferien kan du komme inn i vår lille tropiske regnskog.
Venneforeningen inviterer til fotokonkurranse! • Konkurransen er åpen for alle. • Fritt motiv fra Arboretet eller Bergen botaniske hage på Milde.
Soppsesongen er igang. Selv om det er god matsopp i skogen, så er det dessverre rikelig med giftige sopper også, derfor inviterer våre soppsakkyndige til soppkontroll i arbeidstiden.
Bergen botaniske hage har fått hagemøbler med integrerte innsekthotell for å forske på innsektmangfoldet i slike møbler.
Etter flere tilfeller av brann ved uvettig bruk av engangsgrill i Grønevika og Sandholna badeplasser har Bergen kommune nå lagt ned forbud mot bruk av engangsgrill her. Det er satt opp fellesgrill i Grønevika som det er lov å bruke.
Avdeling for naturhistorie, Universitetsmuseet i Bergen, er stolte over å være vertskap for det aller første møtet i International Council for Archaeozoology (ICAZ) Medieval Period Working Group i september 2022.
Sommerles er en lesekampanje for barn i 1. - 7. klasse. Målet er å lese så mye som mulig i løpet av sommeren (1. juni - 31. august).

Sider