Hjem
Avdeling for naturhistorie

Nyhetsarkiv for Avdeling for naturhistorie

Hjelp oss å sikre plantesamlingene mot brann, ikke grill nå når brannfaren er så stor.
Årringen kom fra trykkeriet like før påske, og utsendelsene til medlemmer av Arboretets venner og andre abonnenter er i gang.
Universitetshagenes program er klart med mange spennende arrangementer
Påsken står for døren og det er snart tid for å pynte både ute og inne.
Er du interessert i planter, natur og hagebruk? Likar du godt å arbeide ute? Vi treng ekstrahjelp til våre plantesamlingar. Søknadsfrist 31. januar 2024.
Nå i adventstiden har vi forskjellige utstillinger i alle hagene våre
Norske Anleggsgartnere, Miljø- og Landskapsentreprenører (NAML) har kåret Muséhagen til Årets grønne park 2023. Foruten de bruksmessige og estetiske kvalitetene er det lagt stor vekt på det fagmessig høye nivået på driften og vedlikeholdet av anlegget, og utmerkelsen er derfor i første rekke ment som honnør til ansatte som har lagt sin sjel i både planlegging, utførelse og skjøtsel av Muséhagen.
Kritisk truede 'dinosaurtrær' ankommer universitetshagene som del av internasjonalt bevaringsarbeid
I strålende solskinn lørdag 3. juni ble ildsjelene i Arboretets Venner hedret med kulturprisen for Ytrebygda.
Muséhagen er 125 år og dette feiret Universitetsmuseet 11. juni. Rektor Margareth Hagen og museumsdirektør Kari Loe Hjelle plantet en Betula alleghaniensis (gulbjørk) i anledning jubileet.
Universitetshagene har tatt et stort skritt i retning bærekraftig drift i år.
ForBio – Research School in Biosystematics held its 12th Annual Meeting at the University Museum of Bergen on September 19-21st.
I år ble det for første gang invitert til eksamen for nyttevekstkyndige i Bergen. Eksamen fant sted i Blondehuset i Arboretet. Alle tre hagene, både Arboretet, Musehagen og Bergen botaniske hage bidro med planter til eksamensbordet.
Ledig stilling som førsteamanuensis i systematikk innan eit av felta fykologi, lichenologi, bryologi eller mykologi. We are currently recruiting an Associate professor specialized in the systematics of algae, lichens, mosses or fungi.
Etter flere tilfeller av brann ved uvettig bruk av engangsgrill i Grønevika og Sandholna badeplasser har Bergen kommune nå lagt ned forbud mot bruk av engangsgrill her. Det er satt opp fellesgrill i Grønevika og ved hytta/nøstet i Sandholna som det er lov å bruke.
Nå er årets stolpejakt godt i gang. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper.
Ved Universitetsmuseet, Avdeling for naturhistorie, er det ledig eit vikariat i 100% stilling til og med 31. desember 2023. Tiltreding snarast.

Sider