Hjem
Senter for digitale fortellinger
Presentasjon

CDN-lunsj: Joellyn Rock

Joellyn Rock presenterar eiga forsking og kunstnerisk praksis.

Joellyn Rock – art
CDN Lunch: Joellyn Rock.
Foto/ill.:
Joellyn Rock

Hovedinnhold

Joellyn Rock er førsteamanuensis i digital kunst ved University of Minnesota Duluth. Hennes kreative arbeid inkluderer digital print, interaktiv fortelling og eksperimentell multimedia på tvers av en rekke hybride tekst/bilde/videoprosjekter.

Rock er interessert i hvordan fremvoksende medier omformer måtene historier kan fortelles på, og hjalp til med å etablere Motion and Media Across Disciplines Lab ved UMD hvor hun samarbeider med forfattere, programmerere, dansere, skuespillere og andre billedkunstnere. Rock går tilbake til eventyr og myter, og søker nye måter å fortelle gamle historier på. Vasalisa-prosjektet og mysteriene er komplekse eksempler, spredt over ulike medieformater, fra tegning og trykk til interaktiv nettfiksjon og mockumentær video. Hybriditet (en blanding av kunstneriske teknikker og medier) er sentral i hennes kreative prosess. Rock remikser bilder for å lage blekkskriver i stor skala, og bygger digitale mosaikker i flere lag for galleriinstallasjon i Godwuttery: The Garden Reworked.

Andre multimedia-samarbeid, som Sophronia Project og Fishnetstockings og Salt Immortal Sea, er tidsbaserte verk som gir deltakende rom og flere moduser for publikum å spille i historien. Fargemettede mashups eksperimenterer med chromakey video- og silhuettprojeksjoner og bruker både håndtegnede og tilpassede bilder, stillbilder og bevegelige bilder. Prosjekter som Remixing Shakespeare inkluderer livemusikk og lagdelte projeksjoner, forhåndsinnspilt samtidsdans remikset med eksperimentell video og arkivfragmenter hentet fra Shakespeares First Folio. Rock samarbeider også i den nye kunstformen improvisert litteratur eller Netprov (nettverksbasert improviseringsfortelling). Netprovs integrerer liveopptreden og spilllignende historiebygging. I Work for the Web, Tournament of la Poéstry og Grace Wit & Charm, kaprer nettmedier for å skape fiktive verdener hentet fra publikum. Rock er en fremhevet aktør på mange netprov-prosjekter, og gir tekst og visuelt innhold for å bygge opp fortellingen. I det siste har hun blitt trukket tilbake til å jobbe med hendene, restarte gamle ferdigheter (keramikk) og kjempe med nye ferdigheter (hekling). Nåværende arbeid med et gigantisk heklet dukkeansikt, Frau Holles Werkhaus, kombinerer fiberkunst med blandet media med A.I. genererte lyd og visuelle bilder til projeksjoner i flere lag.