Hjem
Senter for dyphavsforskning
Nyhet

Passion for Ocean 2019

Tusen takk til alle som besøkte standen vår på Passion for Ocean-festivalen på lørdag! Mange publikummere tok turen innom oss for å lære om dyphavets geologiske prosesser og forunderlige mikroorganismer.

K.G. Jebsen PhD students by their stand at the Passion for Ocean festival.
PhD-studenter ved K.G. Jebsen-senteret formidler spennende kunnskap om dyphavets biologi og geologi.
Foto/ill.:
Sven Le Moine Bauer.

Hovedinnhold

Passion for Ocean-festivalen ble arrangert for første gang i Bergen 31. august og K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning var selvsagt til stede. Vi viste frem bakterier som lyste i mørket (bioluminescence er ganske vanlig i dyphavet) og lot publikum lage sin egen kunst av selvlysende bakterier. Denne aktiviteten var spesielt populær blant de yngste festivaldeltakerne. Bergartsutstillingen vår inneholdt et flott eksemplar av en hydrotermal skorstein hentet fra havbunnen like nord for Jan Mayen. I tillegg stilte vi ut manganskorper og jernoksider, og vi viste frem videoklipp fra ROV-dykkene våre i dyphavet. 

Besøk oss gjerne på vår neste stand under Neste steg-konserten om havet som avholdes i Grieghallen i desember (https://nestesteg.w.uib.no/), eller ta en titt på den kommende dyphavsutstillingen på Universitetsmuseet.