Hjem
Arabisk
News

Arabisk styrkes som skolefag

Utdanningsdirektoratet vil nå også promotere arabisk, og et pilotprosjekt i Stavanger med hjelp fra UiB er første smak på arabisk som vanlig valgfag.

Foto/ill.:
Pernille Myrvold

Hovedinnhold

Å starte tidlig med arabisk gir et veldig fortrinn, sier universitetslektor ved Institutt for fremmedspråk, UiB, og konsulent for prosjektet, Pernille Myrvold.

Starter fra null
Myrvold ble hentet inn for å gi av sin erfaring som språklærer og for å jobbe fram konkrete læreplaner. På Kongsgård skole i Stavanger har hun jobbet sammen med kvinnen som nå underviser elevene i arabisk, Afrah Ghalion, med å lage et undervisningsopplegg helt fra scratch.

Ghalion måtte starte helt fra null – det finnes ikke noen læringsbøker eller opplegg på norsk. Alt må lages, man må bestemme hvilke verb som skal bøyes og skrive ut alt selv. Det er en stor utfordring, sier Myrvold.

Første gang på norsk
Opplegget er det første i Norge som ikke er rettet mot elever med arabisk som morsmål. I fem år har Myrvold reist til Stavanger for å assistere med det nye faget. Det finnes fortsatt ingen lærebøker i arabisk på norsk, men også her er UiB involvert, og førsteamanuensis ved institutt for fremmedspråk, John Erik Sætren, jobber nå sammen med Ghalion for å produsere to bøker til videregåendetrinnet og en for ungdomsskolen. 

 

Les mer  om styrkingen av arabisk i norsk skoleverk i "På Høyden"