Hjem
Forskergruppe for erstatningsrett og forsikringsrett

The temporal dimension of tort law

Prosjektet omfatter forskning på ulike sider ved det erstatningsrettslige skadebegrep, bl.a grensesonen mellom økonomisk og ikke-økonomisk tap, preventive utgifter, årsaksspørsmåls betydning for erstatningsutmåling, herunder en analyse av differanseprinsippet i erstatningsretten.

Hovedinnhold


Forskningsarbeidet har en komparativ dimensjon med et særlig sideblikk på utviklingen av den europeiske erstatningsretten i lys av ulike europeiske harmoniseringsprosjekt.

Prosjektet sammenbindes av utviklingen av en teori om "erstatningsrettens kronologi"; at erstatningsrettens regler og vurdering kan ses i et tidsmessig perspektiv der tidsrommene før og etter skadens inntreden har sine respektive, spesielle legislative utfordringer hva gjelder blant annet skadebegrepets rammer og utmålingsspørsmål. Forskerprosjektet omfatter to toårige post doc-stillinger, mens prosjektleder (Bjarte Askeland) etter planen skal skrive en engelskspråklig bok om det helhetlige emnet. Prosjektet startet i september 2008.

For mer informasjon om prosjektet, vennligst ta kontakt med prosjektleder Bjarte Askeland eller last ned prosjektbeskrivelsen ovenfor.