Hjem
Mohn kreftforskningslaboratorium

Nyhetsarkiv for Mohn kreftforskningslaboratorium

Mohn Kreftforskningslaboratorium er blitt tildelt 7 993 000 kr av Kreftforeningen for prosjektet "Er BRCA1-metylering i fosterlivet det første steget mot kreft?". Prosjektet ledes av Stian Knappskog og er et av 25 prosjekter blant 143 søkere som får støtte etter årets tildelinger.
En ny studie publisert i JAMA Oncology (September 2022) viser at BRCA1-metylering i fosterlivet gir økt kreftrisiko i voksen alder.
I et intervju med journalist Marit Aaby Vebenstad (publisert 28.06.2022 i det onkologiske tidsskriftet Brystkreft) forteller Per Eystein Lønning fra Mohn Kreftforskningslaboratorium om den lovende effekten av Lynparza som monoterapi i behandlingen av trippel negativ brystkreft i forbindelse med den kliniske forskningsstudien Petremac.
Dagbladet (04.06.2022 (digitalutgave) og 21.06.2022 (papirutgave)) og svenske Expressen (12.06.2022) omtaler en forskningsstudie som er et samarbeid mellom Brystkreftgruppen ved Mohn kreftforskningslaboratorium og Women's Health Initiative (WHI) i USA. Studien beskriver en ny type mekanisme som allerede fra fosterstadiet gir økt risiko for å utvikle alvorlig grad av bryst- og eggstokkreft senere... Les mer
I et intervju med journalist Julie Kalveland fra Dagens Medisin (04.06.2022) forteller Professor Per Eystein Lønning om de viktigste funnene fra en norsk-amerikansk samarbeidsstudie om BRCA1-metylering i bryst- og eggstokkreft. Funnene ble presentert muntlig av Lønning på ASCO (03.06.2022).
Elisabeth Thomassen har delt sin historie om kampen mot kreften med BA sine lesere. Mens behandlingen på Haukeland holder kreften i sjakk, så drømmer hun om behandling i USA. Behandler, overlege Hans Petter Eikesdal, mener det er fornuftig at pasienter tar avgjørelser om behandling i samråd med sykehuset.
En studie publisert i New England Journal of Medicine viser forbedret sykdomsfri overlevelse for brystkreftpasienter som fikk PARP-hemmer etter standardbehandling.
Forskning på PARP-hemmere utført ved Mohn Kreftforsningslaboratorium og KG Jebsen senter for genom-rettet kreftterapi får oppmerksomhet i internasjonal presse etter publisering i Annals of Oncology.
Professor Per Eystein Lønning er fornøyd med å ha fått støtte til å kunne åpne for pasientinklusjon i brystkreftstudien igjen.
Gjennom studien Petremac har legar ved Haukeland funne ut at pasientar med hormonfølsam brystkreft får god effekt, færre biverknader og treng mindre inngripande kirurgi når dei får hormonbehandling i staden for cellegift.
I NRK serien "Håpets marked" følger programleder Lisa Tønne nordmenn som søker ulike typer medisinsk behandling i utlandet.
Bergens Tidende deler historien til Elisabeth Thomassen som får støtte fra bilmiljøet til å samle inn penger for å forsøke behandling i USA.
Bergens Tidende deler 5. november historien om Aud og Kristel, to damer som begge har blitt behandlet for brystkreft.
Da forskere ved Haukeland universitetssjukehus ba om å få utvide en pågående studie for brystkreftpasienter, endte det med at inntaket av nye pasienter i hoveddelen av studien ble stoppet.
Novaseq 6000 er blant verdens fremste teknologi på genanalyser. Den skal hjelpe forskerne ved Mohn Kreftforskningslaboratorium å avdekke hvorfor noen svulster ikke reagerer på behandling.
Norske kreftleger vil ikke vente lenger. De forventer nasjonal handling for persontilpasset medisin til kreftpasienter.
64 prosent av kvinner med trippel negativ brystkreft får redusert tumorstørrelse etter behandling med olabarib.
Podkast om utvikling av kreftbehandlingen, og hvordan persontilpasset behandling og nye medisiner gjør at flere kan leve lenger med metastatisk brystkreft.

Sider