Hjem
Institutt for fysikk og teknologi

Mikroelektronikk

I de aller seneste år er design av lav-effekt mikroelektronikk en viktig forutsetning for utviklingen. 90-årene har også vært preget av ny teknologi for å minske transistorstørrelsen, effektforbruk og for øke ytelsen. Dermed er produkter som mobiltelefon og stadig kraftigere PC'er blitt en del av dagliglivet vårt.

Hovedinnhold

 

Institutt for fysikk og teknologi har  betydelig ekspertise og erfaring innen utvikling av elektronikk for instrumentering i høyenergifysikk og romfysikk. De siste 10 årene har denne kunnskapen blitt utnyttet og videreført av gruppene i industriell instrumentering og mikroelektronikk. Aktiviteten i mikroelektronikk er knyttet til design, simulering, produksjon og testing av analoge og digitale VLSI-systemer, der integrering med detektor/sensorteknologi er et sentralt felt.

Mikroelektronikkgruppen arbeider tett sammen med flere forskningsgrupper ved instituttet. Fellesinteressene er innen utvikling av hurtig, kompakt, lav-effekts og strålingsherdig elektronikk for satelittinstrumentering, og innen utvikling av mangekanals elektronikk for industriell instrumentering og høyenergifysikk. Gruppen har også startet et samarbeid med telekommunkasjonsselskapet Nera. Les mer om samarbeidet og mulighetene for relevante master og PhD prosjekter ved å følge linken under.