Hjem
Matematisk institutt

Gøy med statistikk

Professor Hans Rosling viser i en times dokumentar hvor morsomt statistikk kan være og hevder blant annet at statistikk er det "mest sexy" faget som finnes!

Hovedinnhold

I en times dokumentar, tidligere vist blant annet på NRK 1, tar professor i internasjonal helse Hans Rosling på seg ansvaret for å vise hvor morsomt og viktig statistikk er. Rosling viser på en populærvitenskaplig og tilgjengelig møte hvor viktig statistikk er for å forstå verden.

Noe av det du får se er Rosling som forklarer verdenshistorien i 200 land i 200 år ved å bruke 120 000 tall, et foredrag gjennomført på fire minutter! Selv om filmen er spekket med humor, så har den et alvorlig budskap: Uten statistikk klarer vi ikke å holde oversikten og forstå verden.

Filmen liggger fritt tilgjengelig ute på Gapminder sine hjemmesider, en nettside drevet av Rosling og hans kollegaer. Vi anbefaller alle med interesse for statistikk, eller som er nysgjerrige på hva statistikk egentlig er, å se dokumentaren!

PS:

Visste du at jobber som statistiker, aktuar eller matematiker er blant de beste jobbene du kan ha? I følge Careercast.com og Aftenposten så vil man gjennom å studere matematikk eller statistikk få muligheten til å få de beste jobbene som er på markedet! Les mer her

De 10 beste jobbene


1. Softwareutvikler

2. Matematiker

3. Aktuar

4. Statistiker

5. IT-systemanalytiker

6. Meteorolog

7. Biolog

8. Historiker

9. Audiolog

10.Tanntekniker

Kilde: Careercast.com