Hjem
Matematisk institutt

Matematisk institutt lanserer Karriereportalen

Matematisk institutt har opprettet en egen karriereportal for å synliggjøre mulighetene i arbeidslivet for matematikere og statistikere.

Hovedinnhold

Mange studenter, både helt nye og ferdigutdannede, lurer ofte på hva de kan gjøre når studietiden er ferdig. I disse tider er det også mange elever fra videregående skoler rundt om i hele landet som skal gjøre sine studievalg for de neste årene og mange studenter velger fag på universitet og høyskole ut ifra mulighetene i arbeidslivet, i tillegg til det faglige tilbudet ved lærestedene. I den anledning har Matematisk institutt oppdatert sine nettsider for å vise både hva nye studenter kan forvente seg om de velger å studere ved Universitetet i Bergen, men også hvilke karrieremuligheter som finnes innenfor fag som matematikk og statistikk.

 

I spalten "Første studieår ved Matematisk institutt" så har vi lagt ut all nødvendig informasjon om hva du som student kan forvente deg, både faglig og sosialt, det første året som student. Her får man informasjon om selve oppstarten, om hvilke fag som undervises i det første året og hvilke forventinger universitetet har til sine studenter. I tillegg finnes informasjon om det sosiale livet her ved instituttet, for eksempel hva som skjer i Matematisk Fagutvalg og Matematisk Idrettslag. Det er også informasjon om hvilken oppfølgning og veiledning man kan forvente som student hos oss. Vi håper dette kan bidra til at potensielle studenter får den informasjonen de behøver for å gjøre et studievalg de blir fornøyd med.

 

I "Karriereportalen" har vi satt fokus på hvilke muligheter man har i arbeidslivet som matematikk- og statistikkstudent. Vi har intervjuet studenter innenfor anvendt og beregningsorienter matematikk, ren matematikk og statistikk om deres minner fra studietiden ved Matematisk institutt, i tillegg til hvordan de opplever arbeidslivet etter fullførte studier. Karriereportalen viser mulighetene man har i arbeidslivet med matematisk eller statistisk bakgrunn, og portalen viser også at det er finnes mange ulike yrkesveier for våre studenter.

 

I tillegg til å intervjue tidligere studenter, så har vi også intervjuet flere bedrifter som ansetter matematikere og statistikere. Disse intervjuene finnes også i Karriereportalen. Her gir bedriftene svar på hva de ser etter når de skal ansette nye medarbeidere, hvorfor de ser på realfagstudenter som attraktiv arbeidskraft og de kommer blant annet med tips til nåværende studenter om hva de bør gjøre for å være attraktive på arbeidsmarkedet. Det vil i løpet av våren dukke opp flere intervjuer med ulike bedrifter som ser på matematikere og statistikere som attraktiv arbeidskraft.

 

Sjekk ut våre nye nettsider og gjerne kom med tilbakemeldinger til oss gjennom vår nyopprettede twitterkonto.