Hjem
Museumsprosjektet

Historiske samlinger i et moderne museum

Et av målene i Museumsprosjektet er å oppgradere bygningen nærmere dagens museumsstandard både når det gjelder inneklima, sikkerhet og tilgjengelighet.

Hovedinnhold

En av de store utfordringene i dette prosjektet er de tekniske forholdene i bygningen. Utfordringer knyttet til inneklima, belysning og elektrisitet har ført til at flere gjenstander ikke har vært tilgjengelige for publikum. Et av målene i Museumsprosjektet er derfor å oppgradere bygningen nærmere dagens museumsstandard både når det gjelder inneklima, sikkerhet og tilgjengelighet. Utfordringen er å tilpasse disse endringene til den fredede bygningen, for vi ønsker også å ta vare på den spesielle egenarten museet har.

Samlingene ivaretas

De naturhistoriske samlinger har blitt kalt et ”museum i museet”. Utstillingene blir opplyst av store vinduer, mens gamle utstillingsmontre bringer tankene til tradisjonsrik formidlingskunst. Det tilhører en svunnen tid at forskere kunne reise rundt i verden og samle gjenstander: I dag er enkelte av objektene på museet både sjeldne og verdifulle – og i mange tilfeller uerstattelige. Hvalsalen er unik i europeisk sammenheng, og hele den midtre delen av museet hvor du finner den har blitt fredet. Her vil vi restaurere og ivareta museet slik det er i dag – som et skattkammer.