Hjem
Nye doktorgrader

Pengespillautomater, utfall og spillatferd

Tony Leino disputerer 24.08.18 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: “Structural game characteristics, game features, financial outcomes and gambling behaviour”.

Hovedinnhold

Dagens forskning på pengespill har i liten grad fokusert på hvordan situasjonelle og strukturelle egenskaper ved pengespill påvirker personers spillatferd. Sentrale spørsmål som stilles i Leinos avhandling er hvordan strukturen i pengespillautomater og hvordan størrelsen på gevinster og tap i en måned påvirker individuell spillatferd. Avhandlingen er basert på objektive registerdata blant individer som spilt på Multix spillautomater.

Funnene viser at spillatferd påvirkes av et spills belønnings- og innsats strukturer. Funnene identifiserer sentrale strukturelle kjennetegn ved spill som påvirker vår spillatferd, i tillegg til hvordan finansielle utfall påvirker spillatferd i neste måned. Resultatene kan ha implikasjoner for myndigheter og andre sentrale aktører knyttet til pengespill ved å utvikle retningslinjer og verktøy som sikrer ansvarlig spillatferd.

Personalia:

Tony Leino (1980) har tatt sin høyere utdanning ved Universitetet i Bergen. Avhandlingsarbeidet ble gjennomført ved Institutt for klinisk psykologi og avhengighetsgruppen, Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen. Hovedveileder var Helge Molde ved samme institutt. Biveiledere var Torbjørn Torsheim og Ståle Pallesen ved Institutt for samfunnspsykologi, UiB.