Hjem
Nye doktorgrader

Strategier for høydimensjonale parameterrom

Sergej Stoppel disputerer 19.10.18 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen “User-Centric Parameter Specification for Interactive Virtual and Physical Visual Representations”.

Hovedinnhold

Parametre er en uadskillelig del av all programvare. Selv de mest ordinære maskiner og apparater, slik som en ovn, trenger at parametere, slik som temperaturen, har rett verdi, for å produsere det ønskede resultatet. Med den økende kompleksiteten i programvare, øker også kompleksiteten til deres parametere. For å møte denne utfordringen, trengs gode verktøy som hjelper å gi forståelse av parameterrommene.

I denne avhandlingen presenterer vi fem forskjellige metoder som hjelper brukerne å håndtere komplekse parameterrom. Metodene ser på alt fra å utforske medisinsk data til interaktivt papir basert på visualisering, og fra automatisk skapt monokrom linjekunst til automatisert parameter tuning for dynamiske lysoppsett.

Personalia

Sergej Stoppel ble født i Tomsk i Russland i 1987 og gjorde ferdig sin mastergrad i matematikk i 2014. Han jobbet som forsker på Fraunhofer Institute for Production Systems and Design Technology fra 2010 til 2014.

For tiden er Stoppel PhD student på visualiseringsgruppen på Institutt for informatikk på Universitetet i Bergen. Hans viktigste forskningsinteresser er menneske-maskin interaksjoner, datamaskinestetikk og maskinlæring.