Hjem
Nye doktorgrader
Ny doktorgrad

Utforskning av visualiseringsrommet

Fabian Bolte disputerer 20.11.2020 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Visualization Space Exploration".

Hovedinnhold

Data kan føre til mange beslutningsprosesser, men når datamengden vokser, blir det vanskeligere å forstå. Datavisualisering har som mål å hjelpe brukerne med å få bedre oversikt og innsikt fra dataene gjennom grafiske fremstillinger. Men det er mange forskjellige måter å vise de samme dataene på, et av de hovedspørsmålene vi forskere stiller er: Hvilken representasjon er best for et gitt datasett, bruker og oppgave.

I denne avhandlingen diskuterer vi ulike metoder og retningslinjer for å velge en god visualisering, presenterer et støtteverktøy for utvikling av visualiseringsalgoritmer, og demonsterer hvordan slike metoder kan hjelpe visualiseringsdesignere i praksis.

Personalia

Fabian ble født i Chemnitz, Tyskland i 1990 og fikk sin mastergrad i informatikk fra Chemnitz University of Technology i 2016. Doktorgradsarbeidet har blitt utført ved visualiseringsgruppen ved Institutt for Informatikk, under veiledning av Stefan Bruckner og Noeska Natasja Smit.