Hjem
Pandemisenteret
Gjesteforelesning

Disease X: The 100 Days Mission to End Pandemics

Velkommen til dette spennende foredraget som presenterer boken «Disease X: The 100 Days Mission to End Pandemics» med forfatter og foredragsholder Kate Kelland.

Illustrasjonsbilde av sprøyte og covidvaksine
Foto/ill.:
Unsplash.com

Hovedinnhold

Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) er en norskinitiert og norskfinansiert koalisjon som har bidratt til utviklingen av nye vaksiner, inkludert flere av koronavaksinene. 

Under pandemien jobbet de med en plan for å være forberedt på å utvikle en ny vaksine for et hvilket som helst nytt virus med pandemipotensial innen bare 100 dager. For korona tok dette omtrent 1 år fra oppdagelsen av viruset til de første vaksinene. Tanken er å være klar og gjøre dette 3-4 ganger så raskt neste gang.

På dette arrangementet vil vi få selskap av foredragsholder Kate Kelland, "Chief Scientific Writer" i CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations). Hun er også forfatter av boken Disease X: The 100 Days Mission to End Pandemics. "Disease X" er kodenavnet gitt av Verdens Helseorganisasjon til et foreløpig ukjent patogen for vitenskapen som kan forårsake ødeleggelse for menneskeheten.

Det vil bli satt av tid (ca. 15 minutter) til spørsmål og svar etter presentasjonen.

Hjertelig velkommen!

illustration of book cover "The 100 days Mission to End Pandemics"
Foto/ill.:
UiB