Hjem
Globale samfunnsutfordringer
Lansering

Hvordan kan helsesektoren bli grønnere?

Velkommen til lansering av Grønt helsevesen sin ferske rapport om hvordan vi kan få til en grønn omstilling i norsk helsesektor.

Cityscape
Foto/ill.:
Unsplash

Hovedinnhold

Globalt står klimagassutslippene fra helsesektoren for mer utslipp enn flytrafikk og shipping til sammen. Med COP 26, klimatoppmøtet i Glasgow, nært forestående og et nytt regjeringssamarbeid har Norge nå mulighet til å sette kurs i en grønnere retning – og denne rapporten vil være et viktig tilskudd i arbeidet for et nullutslippshelsevesen.

Program
Dave McConalogue (fra COP 26 Health Programme Lead) om hvordan det jobbes med grønn omstilling i helsesektoren internasjonalt

Panelsamtale 
Eivind Hansen (administrativ direktør i Helse Bergen)
Maja Elisabeth Mikkelsen (Leder i Norsk medisinstudentforening)
Erlend Aasheim (avdelingsdirektør i Helsedirektoratet)
Runa Askeland Hougen (Klima=Helse)
David Vernon Brasfield (miljøkoordinator Sunnaas Sykehus)

Møtet blir arrangert i samarbeid med Grønt helsevesen. Grønt helsevesen er et prosjekt med støtte fra Senter for klima og energiomstilling (CET) ved UiB og jobber for å samle forskere, beslutningstakere, klinikere og helseledere for å kartlegge eksisterende klimatiltak i helsesektoren og utvikle en strategi for hvordan vi kan gjøre det norske helsevesenet klimanøytralt, nettopp dette arbeidet blir blant annet oppsummert i rapporten.