Hjem
Social Acoustics
Social Acoustics

"Community"

- Under arbeid -

Hovedinnhold

Community:

Social Acoustics fokuserer på å utvikle forsknings- og materielle prosjekter som fremmer spørsmål om sosialt engasjert kunstpraksis og kulturbyrå, og hvordan disse kan bidra til forståelse av samfunnet.

Prosjektet dra veksler fra akustikken som grunnlag for å vurdere kamp om tilhørighet og anerkjennelse, der hørsel og å bli hørt gir rom for dypt affektive og relasjonelle kapasiteter. Her fungerer akustikk som et diskursivt og materielt rammeverk, der kamper om sted, identitet og delt frihet blir en prosess med nyorientering og polvocality: en lyd som fungerer for å gjeninnstille og omkomponere en gitt sosial eller institusjonell orden.

I denne forstand fungerer sosial akustikk som en kreativ og kritisk plattform (og et poetisk våpen) for å arbeide gjennom performativiteten til medfølelse og con-sensualitet samt avbrudd og kakofoni som lyd og lytting ofte muliggjør.

Prosjektet arbeider på tvers av kunstneriske og aktivistiske metodologier og kunnskaper, og ser ut til å fremme fantasifulle situasjoner som arbeider for å utfordre usikre tilstander. For å gjøre dette, vil prosjektet ta form gjennom å konstruere eksperimentelle sosialiteter og scener som kan fungere som arenaer for repetisjon, der uttrykk for midlertidig sameksistens, dissident fantasi og piratkreativitet kan iscenesettes.