Hjem
UiB Tjenesteutvikling
Tjenesteutvikling

Videreutvikling av internasjonalt senter

Det er besluttet av styringsgruppen å starte opp delprosjektet 'Videreutvikling av Internasjonalt senter. Dette prosjektet er ferdigstilt.

Hovedinnhold

 Internasjonalt senter UiB er et rådgivende kompetansesenter for ansatte og studenter. Det skal være en pådriver for internasjonalt samarbeid og mobilitet ved UiB.

Bakgrunn for senteret

Internasjonalt senter ble etablert høsten 2017 og samlokalisert i Studentsenteret. Senteret samler ressurser fra Studieadministrativ avdeling, Forskningsadministrativ avdeling og HR-avdelingen, med daglig arbeidsledelse fra førstnevnte avdeling

Målsettingen for senteret er å være en pådriver for internasjonalt samarbeid ved UiB og et kompetansesenter som gir støtte til brukerne og legger til rette for økt internasjonal mobilitet av studenter og ansatte. Senteret skal kontinuerlig arbeide med å forbedre kvalitet, smidighet og effektivitet på de administrative tjenestene overfor brukerne.

Det er videre et mål at senteret skal bruke sin kompetanse og erfaring fra kontakt med brukerne til å gi råd til universitetsledelse og fakulteter for å kunne forbedre og øke den internasjonale mobiliteten i tråd med UiBs strategi.

I forprosjektet til Tjenesteutvikling ble det vurdert at det fortsatt er potensiale for ytterligere samordning av tjenestene for å profesjonalisere arbeidet på det internasjonale området.

Mål 

Vurdering og videreutvikling av Internasjonalt senter i tråd med mål og ambisjoner fra oppstarten.

Metodikk

  • Etablere en liten prosjektgruppe fra Internasjonalt senter med ekstern fasilitator.
  • Gjennomføre kvalitative intervjuer med brukere av senteret, medarbeidere og andre relevante interessenter.
  • Analysere data fra kartlegging og videreutvikle samhandling, kompetanse og tjenester i workshopformat.

Fremdrift 

Prosjektets oppstart er november 2018. Varigheten på prosjektet vil være 2-3 måneder.