Hjem
UiB Tjenesteutvikling
Nyhet

Fokus på strategisk kommunikasjon

UiB er et internasjonalt anerkjent forskningsuniversitet, men hvordan skal vi fortelle historien om UiB ute i verden? Prosjektet strategisk forskningskommunikasjon er et samarbeid mellom FIA og KA, der målet er å posisjonere UiB som et verdensledende forskningsuniversitet.

Hovedinnhold

UiB er et internasjonalt forskningsuniversitet med visjonen «kunnskap som former samfunnet». UiB er et breddeuniversitet med flere forskningsmiljøer i verdensklasse.

Gjennom å fremme og synliggjøre forskning, dets betydning og dets resultater, kan universitetet være med å sette dagsorden, opplyse debatten og dermed sikre at beslutninger er kunnskapsbaserte. Gjennom strategisk forskningskommunikasjon, vil UiB kunne bidra enda bedre til å forme samfunnet.

Som følge av dette er det behov for gjennomgang og styrking av kompetansen på strategisk kommunikasjon og metoder for å bedre universitetets omdømme.

Samarbeid på tvers

For å styrke dette arbeidet og for å identifisere hvordan UiB kan forbedre sin strategiske forskningskommunikasjon er det etablert et prosjekt på tvers av Forsknings- og innovasjonsavdelingen (FIA) og Kommunikasjonsavdelingen (KA).

For å lykkes med å posisjonere UiB som verdensledende forskningsintensivt er det viktig å kunne kommunisere hva vi er gode på, til bestemte målgrupper regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er derfor svært viktig at vi er kommet i gang med dette samarbeidet. Jeg gleder meg til å se resultatene av hva denne kompetente gjengen får til sammen, sier Benedicte Løseth, direktør for FIA.

Prosjekt strategisk kommunikasjon skal utvikle UiBs strategiske kommunikasjonskapasitet- og kompetanse. Prosjektet skal levere konkrete tiltak for å forbedre informasjon på web, innovasjonsinnsats, UiBs store satsninger og omdømmebygging utad.

- Friends of the ERC-kampanjen som UiB har ledet er et godt eksempel på et strategisk omdømmebyggende arbeid innenfor vår EU-satsning. I dette prosjektet har FIA, KA og ledelsen ved universitetet bygget opp en kraft som kan være med å endre politikken på EU-nivå, sier Løseth videre.

Arbeidsmetodikk

Prosjektet ønsker å arbeide brukernært og i sprinter. UiB Tjenesteutvikling har derfor vært inne for å bistå med oppstarten av dette prosjektet og vil følge utviklingen og bidra der det er behov.