Hjem
UiB Tjenesteutvikling
Nyhet

Vant årets TIP-finale

Gruppen Tidens voktere gikk av med seieren under finalen i Tjenesteinnovasjonsprogrammet. Konseptet deres skal øke emneansvarliges mulighet til å påvirke timeplanleggingen.

Neste
Bilde av vinnergruppen som jubler
Vinnergruppen Tidens voktere: Elisabeth Akselvoll, Emil Hausvik, Martha Houen Dahle, Cathrine Jensen, Yngve Brynjulfsen og Isabell Lyntun.
Foto/ill.:
Torill Sommerfelt Ervik/UiB
1/5
Deltakere fra vinnergruppen presenterer
Gruppen Tidens voktere presenterte sitt løsningsforslag for juryen.
Foto/ill.:
Frøy Katrine Myrhol/UiB
2/5
Deltakerne i juryen
Juryen besto av universitetsdirektør Tore Tungodden, Bo Byrkjeland (underdirektør UiB Videre og prosjektleder for UiB FRAMtid), Ole Hjortland, forskningsdekan (HF), og Claus Gladyszak, senior innovasjonsrådgiver (VIS)
Foto/ill.:
Frøy Katrine Myrhol/UiB
3/5
Deltakere fra en gruppe presenterer
Gruppen Bikuben presenterte sitt løsningsforslag for juryen.
Foto/ill.:
Frøy Katrine Myrhol/UiB
4/5
Deltakere fra en av gruppene presenterer
Gruppen UiB osv presenterte sitt løsningsforslag for å bedre studieopplevelsen til videreutdanningsstudenter.
Foto/ill.:
Frøy Katrine Myrhol/UiB
5/5
Tilbake

Hovedinnhold

– Det var et høyt nivå på alle forslagene og sterk konkurranse. Jeg tror at vi vant fordi vårt forslag er veldig gjennomførbart og fordi det kan gi stor gevinst ved hjelp av små grep, sa Martha Houen Dahle, som jobber i studieadministrasjonen ved Det medisinske fakultet.

Jeg tror at vi vant fordi vårt forslag er veldig gjennomførbart

Hun trekker også frem godt samarbeid i gruppen som et suksesskriterium.

– Vinnerforslaget peker seg ut ved at det har god prosessforståelse og den mest kreative og visjonære løsningen, i tillegg til en strålende presentasjon, sa juryleder Tore Tungodden til gruppen under kåringen.

Mer effektiv timeplanlegging

Tidens vokteres løsningsforslag var å forbedre den emneansvarliges mulighet til å påvirke timeplanleggingen. Målet er å gjøre emneansvarlige i stand til å selv påvirke sin tid til forskning, og samtidig gjøre jobben til studiekonsulentene mer effektiv.

Dette kan gjøres både gjennom bedre kommunikasjon med studiekonsulentene gjennom et skjema, som skal bidra til at emneansvarlige kan formidle sine behov, og blir fulgt opp. De foreslo også å introdusere en modul som kalles restetorget, et kvalitetssikret timeplanleggingssystem vil erstatte blant annet e-poster, og oppdateres fortløpende.

Merverdi for UiB

De fire gruppene fikk tidligere i høst en oppgave hver som de har løsningsforslag til. Høstens to problemstillinger var å undersøke hvordan timeplanleggingen er organisert, for å kunne frigjøre mer sammenhengende tid til forskning for undervisere. Den andre var å se på hvordan UiB kan forbedre studieopplevelsen til studenter innen videreutdanning.

Juryen besto av universitetsdirektør Tore Tungodden, Bo Byrkjeland (underdirektør UiB Videre og prosjektleder for UiB FRAMtid), Ole Hjortland, forskningsdekan (HF), og Claus Gladyszak, senior innovasjonsrådgiver (VIS).

Alle forslagene har merverdi for UiB og vil bli tatt videre

– Jeg vil takke dere alle sammen for at dere har deltatt i dette programmet. Jeg vet at dette kommer på toppen av andre arbeidsoppgaver for de fleste av dere. Men da er det viktig for meg å fortelle dere at alle forslagene har merverdi for UiB og vil bli tatt videre, sa Tungodden til alle deltakerne.

Godt fellesskap i gruppene

Årets fasilitatorer for TIP var Gry Ane Vikanes Lavik fra Universitetsbiblioteket og Elisabeth Nesheim fra HR-avdelingen. Lavik forteller at årets kull har utmerket seg med vilje til godt samarbeid og et godt fellesskap både innad gruppene, men også på tvers av disse.

– Som vinnergruppen trakk frem, tror jeg at nøkkelen til både brukerforkuserte og innovative løsningsforslag er at de har klart å skape et klima hvor alle fikk bidra med sine egne perspektiver og personlighet. De har i tillegg imponert stort med hvor samvittighetsfullt, systematisk og metodisk de har gått til verks, sier hun.