Hjem
Studentsider
erasmus+

Université du Luxembourg og Institutt for geografi (ERASMUS+)

  • LandLuxembourg
  • Studieplassar2
  • StudienivåMaster
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for masterstudentar i samfunnsgeografi.

Når i studiet kan eg reise

Masterstudentar i geografi kan reise på utveksling i 2. semester og skal ta emne som kan godkjennast som erstatning for teori- og metodeemne tilpassa di studieretning.

Studentrapportar

2022

Vår 2022: MA i geografi

Vår 2022: MA i geografi

15.01.2022 - 15.06.2022

Førebuingar/praktiske tips

Når det kommer til fagvalg og det å finne bosted så får man all informasjon på mail fra Universitetet i Luxembourg når man har fått plass. Det lønner seg å søke bolig via universitetet da det er de som har ansvar for boligene, samt at det er dyrere å leie privat. Normalt ligger månedspris på studentbolig rundt 400-600 euro. Ellers gjorde jeg lite forberedelser, men siden det snakkes tre språk i Luxembourg (Fransk, tysk og luxemburgsk) så kan det være en ide å se på hvilke språkkurs som går og melde seg opp om man kunne være interessert i det.

Undervisningsformer

Alle fagene jeg tok var seminarbaserte med fokus på diskusjon og oppgaver underveis i timen, derfor lønnet det seg også å lese pensum på forhånd da sluttkarakteren kunne justeres etter muntlig aktivitet i timen også. Hver forelesning varte i 3,5t med en 15 min pause midt i, noe som høres mye ut, men som gikk overraskende bra da opplegget var tilpasset dette.

Vurdering av emnetilbodet

Det var generelt et godt utvalg emner å velge på masteren, men samtidig begrenset hvilke fag utvekslingsstudenter kunne ta. Dette har å gjøre med at fagene på semester 2 bygger på fagene fra semester 1. Det var likevel interessante fag og engasjerte forelesere.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbyttet under oppholdet har generelt vært bra. Ettersom Luxembourg er et EU-land var det mye fokus på EU systemet, regelverk og lignende som ikke har tatt like stor plass i fagene hjemme i Norge. Det undervises også på flere språk, men masteren jeg var på hadde kun undervisning på engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetet er relativt nytt og ganske fint. Det er bygget på et gammelt industriområde hvor de har valgt å beholde noen av elementene fra tidligere stålindustri. Universitetet ligger i Belval, ca 25 min med lokaltog fra Luxembourg. Ja, det er et lite land hvor hovedstaden har samme navn som selve landet. Et koselig lite land.

Bustad

Boligene var generelt i veldig bra stand. Du søker på hvilken boligtype du vil ha om du søker via universitetet. Det varierer da mellom studioleilighet, privat bad med delt kjøkken osv. For min del var jeg åpen for alt da det var mye billigere enn å leie privat, samt at det ikke er så mange boliger ledig. Det skal likevel sies at utvekslingsstudenter prioriteres, så det går som regel fint.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet skal også sies å være veldig bra. Personlig deltok jeg på flere arrangementer med Erasmus Student Network hvor du også blir kjent med andre utvekslingsstudenter. Jeg fikk da en fast gjeng å spise lunsj med, noen å klatre med og ellers oppleve Luxembourg med.

Informasjon