Hjem
Studentsider
erasmus+

Savonia University of Applied Sciences og Institutt for design (ERASMUS+)

  • LandFinland
  • ByKuopio
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelorprogrammet i design. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar i design er det mogleg å reise på utveksling i 4. semester.

Språk

Sjå lærestaden sine heimesider for informasjon om undervisningsspråk.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

For bachelorstudentar i design er det mogleg å reise på utveksling i 4. semester.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Savonia University of Applied Sciences er eit av dei større universiteta i Finland med omkring 6000 studentar. Universitetet har campus i Kuopio, Iisalmi og Varkaus, der Kuopio er det største. Universitetet har eit Open ivvovation space (OIS)-tankesett som kombinerer læring, utvikling, forsking og undervisning i eit arbeidslivsorientert miljø. Savonia tilbyr rundt 30 bachelorprogram og ni masterprogram, blant anna innanfor studieretninga business, kultur, musikk, dans, helsefag og ingeniør.

Kuopio er ein finsk by og kommune som ligg i regionen Nord-Savonia. Byen har ein befolkning på rundt 120 000. Kuopio er kjent som ein av de viktigaste studiebyene og senteret for attraksjon og vekst. Byen befinner seg mellom to store innsjøar i Finlands Lakeland-område. Kuopio er spesielt kjent som heimstad for Kalakukko, ein tradisjonell fiskerett frå Savonia. Kvar juli blir verdsmeisterskapen i konebering arrangert i Kuopio.

Studentrapportar

2023

Høst 2022/vår 2023 - BA utøvende musikk

Høst 2022/vår 2023 - BA utøvende musikk

30.08.2022 - 14.06.2023

Førebuingar/praktiske tips

Det kan være lurt å bo i studenthjemmet katiska. Der bor man to og to studenter og deler kjøkken og bad. Gode muligheter for friluftsliv i nærmiljøet. Her bor mesteparten av utvekslingsstudentene. Jeg bodde i Särkiniementie 30, med enkeltrom med bad og delt kjøkken. Rommet og lokasjonen var fin, men dårlig sosialt og fryktelig skittent kjøkken. Kan også sies at selv om det er bedre øvingsrom enn ved Grieg akademiet, er det vanskelig iblant å finne øvingsrom, i tillegg er det begrenset med åpningstid i helg ved hovedcampuset. Heldigvis kan man få nøkkel til to andre bygg som også brukes av universitetet, et har stånde pianoer som ikke har så gode pianoer, men et annet bruker jazz-instrumentalister og har gode instrumenter.

Undervisningsformer

Undervisninger 1 til 1 eller i små grupper (maks 5) med Engelsk som undervisningsspråk.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg syns det var greit emnetilbud, men et av emnene jeg valgte, syns jeg hadde villedende tittel, free acompiement and improvisation, som var et introduksjonskurs i jazzharmoni og improvisasjon og ikke et kurs i fritt kontemperært akkompagnement og improvisasjon slik jeg trodde.

Fagleg utbyte og språk

Faglig utbytte har vært fint. Hovedinstrument har vært veldig givende på grunn av en dyktig og hyggelig lærer. Andre fag syns jeg noen ganger har gitt meg lite tilbake, fordi lærere ikke har hatt tid til å gi undervisning. Samtidig har det blitt mange samarbeid med andre studenter der vi har jobbet på egen hånd, uten at det har blitt et veldig dårlig produkt. Språk har som regel foregått på engelsk, samtidig har det iblant vært vanskelig å være sosial og kommunisere med finske medstudenter, fordi jeg aldri lærte nok finsk til å konversere.

Universitetsområdet og byen

Musikkstudentene holder til et lite stykke fra universitetsområdet i byen, men er ganske greit. Vi har lunsj til en betydelig rimeligere pris i hovedhallen også er det undervisningsrom/øverom med greie instrumenter. Rommene er passe store og lyse, noen problemer med fuktig luft/ventilasjon, men er bare på noen rom.
Byen syns jeg var fin, mye skog med muligheter for turgåing og jogging om høst og vår. Om vinteren kunne man stå på ski og farte over isen. Det var også et kulturtilbud med orkester der man kunne få gratisbilletter, samt studentidrett og svømmehall. Det var i tillegg et bredt tilbud med barer og nattklubber man kunne gå til sammenlignet med folketallet i byen.

Bustad

Som skrevet anbefaler jeg de som eventuelt skulle komme etter meg til å søke seg til bustaden katiska. Jeg bodde som sagt i Särkiniementie 30, som ligger 15-25 minutter unna byområdet med buss. Det var også greit å gå eller sykle og mulig stå på ski om vinteren. Her hadde vi felleskjøkken delt av 12 stykker og det var som regel ganske skittent på kjøkkenet, fordi utleiefirmaet ikke ryddet opp og overlot ansvaret til beboere, som ikke ryddet og vasket. Rommet var lyst og fint og innredet. Sengen var dog ganske hard og det var ikke noen sofa eller godstol man kunne synke ned i etter en lang dag. Det var i tillegg færre av de "normale" utvekslingsstudentene som bodde her (heller var det gjerne eldre studenter (over 25) fra utlandet og folk som var asosiale). Området rundt bebyggelsen var veldig fint, med turområder og badestrand når det var bart og skiløyper når det var snø. I tillegg var det sauna og vaskerom som var gratis å bruke.

Sosialt miljø

Iblant litt vanskelig, dette tror jeg er grunnet at de finske som oftest ønsket å være med sine egne folk og var ukomfortable med å snakke engelsk. Dermed ble det noen ganger i sosiale sammenhenger konversert hovedsakelig på finsk. Mange av de sosiale eventene var basert på at folk skulle snakke finsk, samtidig opplevde jeg at mange var hyggelige og ønsket å bli kjent med meg, selv om de kanskje ikke snakket perfekt engelsk. I de sosiale sammenhengene fikk jeg også ofte egen oversetter så det var ihvertfall hyggelig. I første omgang forsøkte jeg å bli kjent med mine finske medstudenter, dette var grunnet at vi bare var to utvekslingsstudenter på musikk og jeg ønsket hovedsakelig å bli kjent med andre musikkstudenter. I mitt andre semester bytta jeg taktikk og ble mer kjent med utvekslingsstudentene, noe som var enklere, i forhold til kommunikasjon. En del av disse studentene besøkte mine konserter og vi var sosiale sammen iblant. Samtidig traff jeg sjeldent disse studentene på en normal basis, siden jeg studerte på et annet sted enn det vanlige universitetsområdet og bodde et sted der ikke det bodde så mange utvekslingsstudenter. I tillegg var det vanskelig å invitere til det stedet jeg bodde, fordi kjøkkenet var så skittent og det var for kaldt til å være ute mesteparten av året. Dermed sagt, var de aller fleste studentene (både fra Finland og utland) veldig hyggelige og jeg hadde det fint når jeg var med dem.

Informasjon