Pandemisenteret

Nyhetsarkiv for Pandemisenteret

Hvordan velger helsemyndighetene å kommunisere når verden rammes av en global krise? Dette skal en forskergruppe med forskere fra Norge, Sverige og Danmark se nærmere på de neste par årene.
Professor Eirik Holmøyvik har bidrege med norsk landrapport til det danske Folketinget si utgreiing om koronapandemien.
Hvordan fungerer samhandlingen mellom viktige institusjoner lokalt og regionalt når krisen treffer? Dette skal et UiB-ledet prosjekt finne mer ut om mens koronapandemien fortsatt pågår.
UiB, med Rebecca Cox ved Influensasenteret og Pandemisenteret i spissen, skal koordinere Norges innsats i et stort europeisk samarbeidsprosjekt som skal teste ut vaksiner mot covid-19.
Nye varianter av koronaviruset har tatt pandemien over i en krevende og uoversiktlig fase. Nå vil forskere ved Universitetet i Bergen finne ut mer om hvordan vaksinen og tidligere sykdom virker på mutasjonene.
Noen grupper får færre barn under en krise, mens andre får flere. I sum vil det gå opp i opp eller gi en total nedgang i fødsler, mener kjærlighetsforsker Eilin K. Erevik ved Pandemisenteret.
Norge har så langt kommet langt bedre ut av koronapandemien enn mange andre land i Europa. UiB-professor Per Lægreid ved Pandemisenteret mener den høye tilliten i det norske samfunnet er en av hovedårsakene.
Koronapandemien har ført til økt pågang av unge med alvorlige psykiske lidelser hos flere av de barne- og ungdomspsykiatriske klinikkene i Bergen. Nå vil forskere på UiB finne ut mer om hvordan pandemien påvirker unge med angst og depresjon.
Alle trenger dagslys for å sikre en god døgnrytme. Det er særlig viktig nå under pandemien, sier søvnprofessor Ståle Pallesen.