Pandemisenteret

Nyhetsarkiv for Pandemisenteret

I begynnelsen av mai ble den indiske mutanten oppdaget i Bergen. Professor Elling Ulvestad beroliger dem som tror denne varianten er mer hissig enn andre
– Tenk deg situasjonen og hvordan du kan beskytte deg mot et virus når du bor oppå hverandre og ikke har ordentlige sanitære forhold, som toaletter, sier leder Esperanza Diaz ved Pandemisenteret.
Koronapandemien og myndighetenes reguleringer har utfordret personvernet på en rekke områder. Nå bidrar flere eksperter ved Pandemisenteret og UiB til en fagbok om kriselovgivningen.
– Det har vært interessant å høre ferske erfaringer fra bedriftsledere under en altoppslukende pandemi, sier masterstudentene i Arbeids- og organisasjonspsykologi ved UiB.
Pandemisenteret inviterer til tidenes første nasjonale studentkonferanse onsdag 27. oktober. På programmet står blant annet markering av ett år med Pandemisenter, utspørring mellom skoleelever og forskere og presentasjon av studentoppgaver.
Overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, skal starte som professor II ved Pandemisenteret i Bergen. – Jeg gleder meg skikkelig til jobben! sier han.
Ved Pandemisenteret er det no ledig to stipendiatstillingar knytt til Institutt for global helse og samfunnsmedisin og Matematisk institutt.
Kvifor aksepterer vi drastiske tiltak mot pandemien, men let vere å handle for å redde klima? – Korleis vi brukar media under samfunnskriser har mykje å seie, hevdar medieprofessor.
– Mange har vært under høy stressbelastning og kan få en reaksjon når smittevernrestriksjonene letter, sier krisepsykolog Atle Dyregrov.
En ny studie fra USA har funnet viktige immunceller i beinmargen hos personer som har gjennomgått koronainfeksjon. Funnene indikerer at man utvikler god og langvarig immunitet. – Dette er veldig gode nyheter, sier stipendiat Lena Hansen ved Influensasenteret på UiB.
1. juni startet Andrea Magugliani som leder av administrasjonen ved Pandemisenteret. Magugliani kommer fra en stilling som seniorkonsulent ved Kommmunikasjonsavdelingen ved UiB.