Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

How can the Norwegian two-form solution serve as a source of inspiration for resolving language conflicts in China?
Det arameiske språket surayt har lenge stått i fare for å bli utryddet. Nå har internasjonale forskere med UiB i spissen etablert en nettbasert språkopplæring som sikrer minoritetsspråket et videre liv.
– Jeg har lyst til å lære meg arabisk for å kommunisere bedre med arabisktalende pasienter, sier Tobias Franke. Legen fra Lærdal startet denne uken på det flunkende nye nettstudiet i arabisk ved UiB.
– Jeg har hatt lyst til å studere kinesisk lenge, sier Arnt Jostein Førde. Han er nå i gang med nettstudier i kinesisk på deltid ved UiB.
150 forskere samles til den 20. romanist konferansen 15.–18. august. Det blir innlegg på fransk, spansk, italiensk og portugisisk med tema innen litteratur, film, kultur/historie og fagdidaktikk.