Hjem
Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

Ei ny intensivbehandling som kan kurera angst og tvangslidingar på fire dagar er kåra til årets nyvinning i norsk psykologi.
Professor Noel Keenlyside er tildelt et Consolidator Grant fra det europeiske forskningsrådet (ERC). Han er den første forskeren ved Universitetet i Bergen som mottar dette prestisjetunge stipendet.
Undersjøiske vulkaner skaper unike økosystemer og muligheter for fremtiden
Jeg hadde lyst til å forbedre engelsken min, samtidig som jeg ville dra et sted som ikke var preget av store shopping-gater og en haug med turister. En liten by nord i Wales var derfor helt perfekt!
Professor Edvin Schei har fått pris på 500 000 kroner for framifrå undervisning innan medisin frå Olav Thon Stiftinga.
Mellom 2001 og 2009 ble 115.000 nordmenn lagt inn på sykehus med sitt første hjerteinfarkt. Den gode nyheten er at flere og flere overlever.
Jeg har studert et semester geografi og sosiologi på Université de Nantes i Nantes, vest i Frankrike. Vurderer du å reise hit på utveksling? Vær innstilt på hardt arbeid, mye forvirring og at du blir veldig flink i fransk!
BIO forskning på Schrødingers Katt de neste 4 ukene
Forskinga til UiB-professor Christopher Henshilwood får eit 22-siders opplag i januarutgåva av National Geographic.
Våren 2015 kommer det 359 nye internasjonale studenter til Universitetet i Bergen. Det er hele 80 flere enn våren 2014, og det høyeste antallet noen gang for et vårsemester.
Kristian Smeland Ytre-Hauge har fått 8 millioner kroner fra Bergens forskningsstiftelse for å kunne tilby skånsom strålebehandling for kreftpasienter i Bergen.