Hjem
Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

-Vi har ingenting i mot full openheit når det gjeld bindingane til legemiddelindustrien. Det seier vaksineforskarane Rebecca Cox og Kristin G. I. Mohn, som har engasjert seg i vaksinedebatten.
Vi stilte spørsmålet til fem på Institutt for geografi. Her jobber folk med geografifaget hver dag. Vi håper svarene gjør det lettere å forstå hva det er å studere geografi på UiB.
Tema for Tidsskrift for samfunnsviterne, nr. 1 - 2015: Den globale klimakrisen. Intervju med professor Edvard Hviding.
Sosialantropolog Lars Gjelstad har sett på hvilke nye barrierer og muligheter som skapes i møte mellom ny produksjonsteknologi, økt teoretisering og nye ungdomskulturelle identiteter.
Professor Jørn Øyrehagen Sunde er klår på at høgsterettsjubileet er for fleire enn folk med juridisk embetseksamen. Høgsterett er for viktig til det.
Det japanske språket er svært forskjellig fra det norske. En ny bok gjør det enklere å lære.
De som har problemer med pengespill, opplever i større grad at de blir påvirket av reklamen. Over 6000 nordmenn er analysert i en ny undersøkelse.
Å utvikle en programvare som gjør det mulig for forskere å analysere data både fra seg selv og andre - det kan føre til en Meltzerpris!
Visjon2030 var en nasjonal innovasjonsdugnad for global utdanning og helse som fant sted i Trondheim 2. og 3. mars 2015. Konferansen diskuterte løsninger som kan bidra til hvordan verden kan oppnå de universelle bærekraftsmålene som skal vedtas i FN til høsten, med spesifikt fokus på områdene helse og utdanning.
– Å ha bodd og studert i utlandet blir vektlagt i arbeidsmarkedet, sier Nina Gry Stein til SRIB.
Elever fra videregående skoler fikk oppleve studentlivet da Universitetet i Bergen åpnet dørene torsdag 5. mars.
Hvorfor trenger man matte til å programmere? Hvordan lager man et spill? Og hvordan funker egentlig twist som ekstraliv? Alt dette fikk videregående-elever testet ut på informatikk sin programmeringsdag!
En reduksjon i den atlantiske sirkulasjonen kan motvirke global oppvarming i nord. Dette var ett av temaene som ble drøftet på den første Ocean Outlook-konferansen.
Frode Løvlie disputerer fredag 06.03.2015 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: «The institutional trajectory of Hamas: From radicalism to pragmatism—and back again?»