Hjem
Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

Statsminister Erna Solberg og artisten AURORA ønsker nye studenter velkommen til Universitetet i Bergen 11. august.
25 songarar og pianister fra heile verda kjem til Bergen i slutten av mai for å delta på ein workshop om Edvard Griegs songar.
Ni studenter deltok på et seminar på Ottesheimen på Ustaoset 12.-15. april sammen med foreleser Thomas Spengler og kursassistent Line Båserud for å lære mer om meteorologien i fjellet.
– Vår oppgave er ikkje å utdanne papegøyer. I altfor stor grad driv studenter med reproduksjon av kunnskap, meiner professor Arild Raaheim.
Professor emeritus Gunnar Kvåle sier at klimaendringer vil føre til større helseplager enn tobakk.
Å lage fornybar plast av mikroalger og utvikle superalger for å binde CO2, er målet for eit nytt forskingsprosjekt leia frå UiB.
Festspillene og Griegakademiet - Institutt for musikk presenterer tradisjonen tro konsertserien "Stikk Innom".
Silje Kathrine Høyland har skrevet et blogginnlegg for Sosiologen.no
Forskarar ved Universitetet i Bergen (UiB) har for fyrste gong skildra strukturen og stabiliteten i eit protein som er involvert i ei rekkje sjukdomar knytt til kognitiv svikt, inkludert Alzheimer, avhengigheit og nevropsykiatriske lidingar.
Etter fullført opptak av nye studenter til Bachelorprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon ved Griegakademiet fra høsten 2015, er det nå klart at det fremdeles er ledige studieplasser på enkelte instrumenter.
Nær halvparten av nyansatte lærere slutter i løpet av de første fem årene. Nå vil en UiB-professor finne ut hvorfor.
UiB-psykologer kurerer tvangslidelser på fire dager. Utenlandske psykologer ser nå til Bergen for å hjelpe sine pasienter.
Ledere som lar ting skure kan føre til mer mobbing på arbeidsplassen enn destruktive ledere.
Å bu i byen er godt for miljøet, seier samfunnsgeograf Håvard Haarstad. Han meiner timinuttersbyen er løysinga.
Et nytt kurs på Centre for Cancer Biomarkers skal hjelpe unge kreftforskere til å gjøre gode valg i spørsmål om liv og død.
Matpapiret og drikkeflaska, kaffikoppen og muffinsforma har ein ting til felles: Dei inneheld miljøgifter som lek inn i kroppen din.
Alle har det, men ein tenkjer sjeldan over at det er der. Kva er eigentleg spytt? Og kva skal vi med det seige slimet i munnen?
Ny forskning fra BLI spiller inn i debatten om kvalitet i barneverntjenesten. I en spørreundersøkelse blant 390 ansatte i kommunalt barnevern har Anette Christine Iversen og Kåre Heggen undersøkt hvilke kilder til kunnskap sosialarbeidere opplyser at de bruker i det daglige, og om det er sammenhenger mellom dette og utdanning, erfaring og stilling.

Sider