Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Røyker du og har slektningar som har KOLS, har du ekstra god grunn til å slutte å røyke. Lungesjukdomen er genetisk betinga, viser ny forsking frå Bergen.
Sigmund Grønmo ønsker flere handlingsplaner. Rolf Reed vil ha tydelig lederansvar. Begge arbeider for likestilling.
EU ser mot USA for å sikre fri flyt av forskertalenter, mener UiB-professor Ivar Bleiklie. – En må ikke glemme at Europa har sine egne utfordringer, påpeker han.
Rektor Sigmund Grønmo signerer på vegne av Universitetet i Bergen en rammeavtale med StatoilHydro, verdt 8 millioner i året.
I dag klokka 10.00 opnar det elektroniske stemmelokalet i årets rektorval. Vinnaren er klar om vel ei veke.
UiB har opprettet en arbeidsgruppe for nordområdeforskning. Alt fra religionsvitenskap til geofysikk skal med.
– Jo lenger jeg holder på, jo gladere blir jeg i blokkfløyten, sier Jostein Gundersen. Forskningen hans på blokkfløyte tilsvarer den akademiske doktorgraden.
På øyen Sai i Sudan har gjenstander fra middelalderen ligget urørt siden de ble gravd ut i 1969. Nå får de oppmerksomhet fra en gresk-norsk duo.
Dei er kalla lausungar og ompalompaer. Ruth-Anne Sandaa tilhøyrer ei gruppe i vekst ved UiB. Ho er midlertidig tilsett forskar.
Bordeller i Kambodsja blir stengt dersom de ikke tilbyr billige kondomer. Resultatet er kontroll over HIV-spredning.
Forskere ved UiB ønsker faste og tydelige prosedyrer når leger og pårørende er uenige om livsforlengende behandling.
Svært få bygg på Nygårdshøyden har et eget periskop. Sjøfartsmuseet fikk sitt på plass i går.
Magasinet Hubro er ute med nytt nummer. Tema denne gang er "Folk i bevegelse".
Hverken Verdensbanken eller UNESCO har villet ta debatten om fattigdom og menneskerettigheter. En ny bok undersøker om etikk og rettferdighet spiller en rolle for internasjonale organisasjoner.
I Artenes opprinnelse antok Darwin at det måtte finnes en tapt verden som skjulte hvordan livet var på jorda før fossilene. Moderne forskningsteknikk viser at han hadde helt rett.
– Mangelen på identitet i norsk mat er oppsiktsvekkende i europeisk sammenheng, sier førsteamanuensis Thor Øivind Jensen. Han er en av flere forskere ved UiB som forsker på Slow Food.
Gratulasjonane hagla over Tore Furevik på fredag, då Norsk forskarskule i klimadynamikk vart offisielt opna. I kampen mot klimaendringane skal skulen skapa ein ny type forskarar.
Naturen selv inspirerte Harald Kryvi til å bli biolog.

Sider