Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Det er i Midt-Austen dagens kvinnekamp blir kjempa. Med Simone de Beauvoirs «Det annet kjønn» i den eine handa og Koranen i den andre kjempar feministar mot polygami og for kvinners rettar.
Jens Stoltenberg er i Bergen for å diskutere fangst og lagring av CO2. Professor Peter Haugan fra UiB er sterkt skeptisk til metoden, men møter motbør fra andre forskere på UiB.
Over 80 prosent av norske læresteder fikk avslag da de søkte om å få EUs kvalitetsstempel. Men UiB fikk gjennomslag.
Helvete, evolusjon og okseofring per sms er noe av det du kan lese om i den nye utgaven av Hubro.
De forlot Russland på grunn av revolusjonen. I eksil ville de hver på sin måte finne frem til landets sjel
Knut Helland blir ny dekan på Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Anne Lise Fimreite blir prodekan.
Mat, varme og penger lokker narkomane fra Nygårdsparken til Studentsenteret. De ansatte føler seg utsatt for unødvendig belastning og frykt i hverdagen
Krigsbarn blir framleis ofte stigmatiserte og diskriminerte verda over. Ingvill Mochmann meiner det er viktig å auke den allmenne kunnskapen om desse barna.
Dekana Gerd Kvale ønsker at handlingsplanen for UiB og omverdenen drar næringslivet inn i utdanningen. – Dette er et av innspillene vi vil se nærmere på, sier rektor Sigmund Grønmo.
En ny doktorgradsstudie ved UiB endrer etiopiske behandlingstiltak mot tuberkulose.
Bergen Summer Research School er langt fra en vanlig sommerskole.
Hilkka Ndjaula er den første som har tatt doktorgraden gjennom det mangeårige fiskerifaglige samarbeidet mellom UiB og Namibia. Hun håper graden inspirerer flere landsmenn til forskning.
Hvordan feirer man fysikk-bursdag? Med foredrag om fysikk, selvfølgelig.
Senter for kvinne- og kjønnsforskning fyller ti år. Men det er uenighet om kjønnsforskningen er åpen eller lukket overfor resten av akademia.
Revidert nasjonalbudsjett 2009: Regjeringens økte satsing på høyere utdanning er svært viktig, men det er nødvendig med fullfinansiering for ikke å svekke studiekvaliteten, sier rektor Sigmund Grønmo.
UiB er det første universitetet i Norge som har en handlingsplan rettet mot samfunns- og næringslivet. Rektor Sigmund Grønmo presenterer samarbeidsplanen på tirsdag.
- Det er et paradoks at lærere som skal fortelle våre barn om frihet og demokrati, er så sentralstyrte selv, mener Tom Arne Trippestad.
Det norske offentlige hjelpeapparatet for psykisk helse bør oppsøke tamilske flyktningmiljøer i Norge. Dette konkluderer en ny doktorgradsstudie ved UiB med.

Sider