Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Jan M. Nordbotten (27) ble første mottaker av matematikk-pris til unge forskere.
Dordi Høivik har skrevet doktorgrad om HMS-arbeid i petroleumsindustrien.
Ved hjelp av et dataprogram og 500 slåtter, har Per Åsmund Omholt forsket på variasjoner i norsk tradisjonsmusikk.
Historieprofessor Ludmilla Jordanova mener historiefaget er fraværende for turistene som besøker Norge. I dag er hun foredragsholder på Norske Historiedager i Bergen.
Institutt for biologi får UiB sin læringsmiljøpris. Med flere andre priser i lommen har Instituttet blitt en prisgrossist.
For andre år på rad inviterer de akademiske miljøene i Bergen til internasjonalt forskermøte om verdens store, uløste problemer. Hovedtema i år er klima, miljø og energi.
Når de mannlige fangene på Guantánamo ble avhørt, var det ofte kvinner som tok regien.
Kunnskapsdepartementet har oppnevnt Grete Faremo som medlem av Universitetsstyret i Bergen.
Som den einaste kandidaten vart Gerd Kvale måndag vald til ein ny periode som dekana ved Det psykologiske fakultet. Ein av hennar første utfordringar vert truleg å gjeninnføra instituttordninga ved fakultetet.
Kunstige fargestoffer er ikke nødt til å være usunne. Ny forskning ved UiB har syntetisert nye varianter av fargestoffene som blant annet finnes i jordbær.
Hvordan lokke forskere over landegrensene? Det snakket OECD-analytiker Ester Basri om da hun besøkte UiB.
Barn med ADHD som i tillegg har angst sliter mer på skolen og sosialt enn hvis de kun har ADHD, viser doktorgradsstudie ved UiB.
Johan Dragvoll har skrevet doktoravhandling om drapsdømte Fredrik Fasting Torgersens diktning. Rettpsykiaterne hadde få lovord om hans poesi.
Nordic Journal of Music Therapy har fått 500.000 kroner fra Grieg-fondene. Nå er målet å bli det ledende internasjonale tidsskriftet på feltet.
Motstandsdyktige bakterier risikerer å møte den søte hevn etter at UiB-forskere utviklet sukkervarianter som kan forsterke effekten i antibiotika.
UiB-forskeren Saket Saurabh er medforfatter på hele fire artikler som er akseptert til ICALP09. Ny rekord, ifølge den respekterte konferansen.
Å bli hugsa som ein stor statsmann er ikkje berre eit spørsmål om dyktigheit, men også om å vere på rett stad til rett tid. – Christian Michelsen er Noregs mest overvurderte statsminister, seier Gunnar Grendstad.
– Det er viktig å drive medisinsk historisk forskning, fordi det kan gi ideer til å løse de helseproblemene vi står overfor i dag, der vi ikke har tilstrekkelig kunnskap om årsakene, sier prof. Lorentz Irgens ved Universitetet i Bergen.

Sider